Search by category:
Egyéb kategória

Kétmillió eurót osztott szét az iskolai étkezdék között az oktatási minisztérium

Kétmillió eurót osztott szét az iskolai étkezdék között az oktatási minisztérium
Mészáros Richárd
2021. 04. 22., cs – 16:09

2021. április 22., csütörtök – 16:30
Branislav Gröhling

Friss ikon
Off

Törzs

Egy pályázó legfeljebb 5000 eurót kaphatott. „Örülök annak, hogy már másodszor tudtunk támogatást nyújtani az iskolai étkezdék korszerűsítésére, először 750 ezer, idén pedig már kétmillió eurót oszthattunk szét, a cél az, hogy a gyerekek egészségesebben táplálkozhassanak. Az iskolakonyhák korszerűsítése mellett az ételintoleranciával küzdő gyerekek étkeztetésére is szeretnénk odafigyelni” – mondta Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

A támogatást hamarosan megkapják az illetékes járási hivatalok, amelyek továbbítják az összeget az iskolai étkezde fenntartójának. Legkésőbb augusztus 30-ig vásárolhatnak az étkezdék korszerű berendezéseket, például mosogatógépet, hűtőszekrényt, hűtőládát, konyhai robotokat.

A támogatott intézménynek szeptember 4-ig kell kiértékelnie a projektet, az ehhez szükséges elektronikus űrlapot a minisztérium honlapján teszik közzé. A fel nem használt összeget szeptember 4-ig vissza kell küldeni a fenntartónak, hogy az visszautalhassa a járási hivatalnak.

Bevezető
Pozsony |

Idén összesen kétmillió eurót különített el az oktatási minisztérium az iskolai étkezdék felszerelésének korszerűsítésére, hogy a gyerekek jobb minőségű, egészségesebb ételeket kaphassanak. A pályázatok elbírálása után 417 alap- és középiskolai étkezde kapott támogatást – tájékoztatott az oktatási minisztérium kommunikációs osztálya.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment