Search by category:
Egyéb kategória

“Németh Szili már jó pár kávét elnyert tőlünk kapufajátékban”

“Németh Szili már jó pár kávét elnyert tőlünk kapufajátékban”
Orosky Tamás
2021. 04. 22., cs – 17:02

2021. április 23., péntek – 16:30
Tóth Gábor

Friss ikon
Off

Törzs

Tóth Gábor a hétvégén győztes gólt szerzett a tőketerebesiek elleni bajnokin (2:1), s mint mondja, nem is három, hanem hat pontot ért a fejese: „Tabellaszomszédok voltunk a keletiekkel a meccs előtt, így nagyon fontos győzelmet jelentett a gólom ellenük. Nagyjából ugyanolyan szintre helyezem, mint az első II. ligás gólomat, amely szintén győztes találat volt a Petržalka ellen (1:0). A három pont mellett lelki pluszt is jelentett számomra, hogy megszereztem az első gólom a ligában.”

Az akkori szépségdíjas gól után („Saláta Kornél hosszú labdáját féloldalas ollózó mozdulattal emeltem át a kifutó kapus felett”) túl kellett esnie az öltözői avatáson („kénytelen voltam felhasalni az asztalra és eltűrni a társak piszkálódását”), de mosolyogva tette – hiszen bő háromnegyed éve váratlanul teljesült az álma, a IV. ligás ógyallaiaktól a II. ligába, profi szintre került. 

„Több gólt akartam szerezni a bajnokságban, mint az eddigi három, de azért kellett egy kis idő, hogy megszokjam a másodosztály iramát. Előzetesen gondoltam, hogy gyorsabb lesz itt a játék, jobb kondi kell hozzá és kisebb szabad terület lesz előttem. Meg kellett szoknom, hogy itt ligás játékosokkal szemben kell átvennem a labdát minden egyes alkalommal. Hogy sokat kell futni, mindent sprintben kell végezni, és védekezni is vissza kell zárni, nincs olyan, mint az alacsonyabb osztályban, hogy az ellenfél támadása alatt elöl maradok és kipihenem magam. De nagyon élvezem az egészet” – mesélte a telefonban lapunknak Tóth Gábor mérhetetlen lelkesedéssel.

Ami azért is nagy szó, mert anyagilag nagyjából ugyanott van, mint amikor ácsként dolgozott, és munka mellett játszott, Párkányban, Szalkán, Ipolyságon vagy Ógyallán. „Egyrészt, ha jól fogok játszani, a keresetem is nőhet, de ami lényegesebb, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, hogy tényleg a hobbim a munkám” – vallja a 27 éves támadó olyan meggyőző erővel, hogy az ember legszívesebben maga is beállna mellé a csatársorba. 

Ahol egyébként – a viccet félretéve – most több a „hely”, mivel Németh Szilárd vezetőedző a támadójáték híve. Az idényt azonban még Miroslav Karhan irányításával, egycsatáros felállásban kezdték a lilák. „Miro edző inkább a kis területeken való játékot gyakoroltatta velünk, és nagyobb hangsúlyt helyezett a védekezésre. De ő is jól tudott motiválni, és hát ő hozott Komáromba – jegyezte meg Tóth Gábor. – Szili edzőnél tiszta lappal indultunk. Nagyon jól kielemezi az ellenfeleket, és készít minket fel belőlük. Az edzések mindig változatosak, szinte soha nem csináljuk ugyanazokat a gyakorlatokat. Mindig arra kér minket, hogy gyorsan járassuk a labdát, és mindig az ellenfél kapuja felé induljunk, soha ne legyenek alibipasszok hátra. A kétcsatáros játékot preferálja, és mindig kéri tőlem a hátvédek pressingelését, ami gyakran felrúgáshoz vezet… Szinte minden edzésen vannak különböző passzgyakorlatok, kapura lövések kombinációkból és a végén foci. Néha beáll közénk és megvillantja a technikáját vagy azt, mennyire lát a pályán. Jó pár kávét már el is nyert tőlünk kapufajátékban. ”

A KFC csatára (aki nemrég a somorjaiak ellen is betalált a Szlovák Kupában) akkor sem habozott, amikor saját erősségei és gyengéi felsorolására kértük. „Jól helyezkedek, a párharcokban, fejesek terén is erős vagyok. Szeretem, ha felgyorsíthatok, ritmust válthatok, és szerintem a jobb és bal lábammal sincs gond. Ami viszont egyelőre még hiányzik, az a nagyobb összeszokottság a társakkal, hogy jobban megértsük egymást a pályán, hogy a megfelelő pillanatban kapjam a labdákat, amikor beindulok a leshatáron. És az első labdaérintésemen is kell még javítani.”

Hogy erre mennyi lehetősége lesz a tavaszi idényből hátralevő öt találkozón kívül, még maga sem tudja, egyelőre nem tárgyaltak a klubbal a szezon végén lejáró szerződése meghosszabbításáról. „Számomra a csapat a legfontosabb, mindig száz százalékkal hajtok a klubért. Igyekszem minél hasznosabban játszani, ezt más hozzáállással nem lehet csinálni. Nagyon szeretnék maradni a KFC-ben, és továbbra is a II. ligában szerepelni – szögezte le Tóth Gábor végszóként, majd nevetve hozzátette: – De ha ez nem jönne össze, akkor következhet a Manchester United.”

Bevezető
Komárom |

Tóth Gábor minden szavából sugárzik az öröm és boldogság, hogy profi szinten foglalkozhat azzal, amit igazán szeret: a focival. A II. ligás komáromi labdarúgóklub lelédi származású csatára maximális odaadással és lelkesedés-sel végzi „munkáját” a KFC-ben.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment