Search by category:
Egyéb kategória

MotoGP: Yamaha-győzelmek és Márquez visszatérése

MotoGP: Yamaha-győzelmek és Márquez visszatérése
Lencsés Zoltán
2021. 04. 23., p – 18:25

2021. április 24., szombat – 18:00
motogp

Friss ikon
Off

Törzs

Az első katari versenyt Maverick Vinales (Yamaha) nyerte meg, annak ellenére is, hogy a Ducatik nagyon gyorsak voltak az egész hétvégén, azonban erős versenytempóval és jó stratégiával a spanyol motoros győzni tudott a szezonnyitón. Mellé Johann Zarco (Pramac Ducati) és a pole-ból rajtoló Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) állhatott még fel a dobogóra. Valentino Rossi a 12. helyen kezdte meg a szezont az új csapatával, a Petronas Yamahával, és később sem a legszerencsésebben alakult a szezonja. A bajnokságban hátul van, és az utolsó versenyen bukott is.

Mivel a második versenyt is Katarban rendezték, mindenki arra számított, hogy Vinales magabiztosan behúzza a hétvégét. A pole-t azonban Jorge Martin szerezte meg (Pramac Ducati), a futamon pedig ismét a gyári Yamaha tűnt a legerősebbnek, ezúttal Fabio Quartararóval, aki az első futamon csak az 5. lett. Zarco ismét hozott egy második helyet, és most a csapattársa, Martin ért oda harmadiknak. Itt már kezdett kirajzolódni a kép, ami a tesztek után is, hogy a Ducati mellett a Yamaha is nagyon gyors motort épített a téli szünetben. A mezőnyben mégis szenvednek, így kénytelenek több kockázatot vállalni, és átrágni magukat a többieken, ha egész futamon jó tempót akarnak diktálni.

A portimaói verseny legnagyobb híre az volt, hogy a nyolcszoros világbajnok Marc Márquez hosszú sérülés után végre visszatért. Elmondása szerint a célja az volt, hogy befejezze a versenyt, hiszen még mindig nagyon sok munka vár rá, ami látszott is rajta, főleg a hosszabb etapokon. De így is a 7. helyen végzett a futamon, amivel a legjobb hondás lett. Portugáliában Bagnaia űridővel szerzett volna pole-t, de figyelmen kívül hagyta a sárga zászlót, így az Quartararo ölébe hullott. Utóbbi a versenyen nem hibázott, és ismét győzni tudott, aminek köszönhetően 15 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot. Mögötte Bagnaia és a regnáló világbajnok Joan Mir (Suzuki) futott be. 

Azaz lehetetlen megtippelni, hogyan alakul majd az erősorrend a későbbiekben, azonban úgy tűnik, Quartararo a tavalyi bakik után most összeszedte magát. Kérdés, hogy idén tudja-e tartani a szezon végéig ezt a formáját, vagy úgy jár, mint tavaly. Márquezt pedig sosem szabad leírni, az sem kizárt, hogy még idén is meccsben lehet a vb-címért.
A vb május első hétvégéjén a Spanyol Nagydíjjal folytatódik.

Bevezető

Három futam után kijelenthető, hogy megint egy hihetetlenül izgalmas szezont láthatunk a MotoGP-ben, hatalmas csatákkal, nagy visszatérésekkel és változatos erősorrenddel. Az egyetlen állandó dolog a Yamaha győzelme volt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hencze Erik

Read More

Post Comment