Search by category:
Egyéb kategória

Néhány rendezvényt „megörököl” Érsekújvár

Néhány rendezvényt „megörököl” Érsekújvár
Száz Ildikó
2021. 04. 23., p – 09:36

2021. április 23., péntek – 13:15
Denisa Felixova programkoordinátor

Friss ikon
Off

Törzs

A szervezők a Lég(Új)vár programsorozat közösségi oldalán a napokban arról tájékoztatták a közönséget, hogy lesznek olyan rendezvények is, melyeket „örökbe fogad” a város, és egy későbbi időpontban valósít meg. Ilyen lesz az érsekújvári születésű Robert Vanoval, eredeti nevén Vanyó Róberttel tervezett találkozás, a világhírű fotóművésszel eredetileg áprilisban találkoztak volna a rajongók. Az izgalmas beszélgetésre a város szervezésében várhatóan október derekán kerül sor. Dan Bárta és az Illustratosphere együttes áprilisi fellépését is későbbre, július 25-re halasztották. Sem tavaly, sem idén nem tarthattak nagyszabású történelmi harci bemutatót a városban a második világháborús érsekújvári vonatkozású események kapcsán, ehelyett Pavol Rusnák a Thain János Múzeum történésze lepte meg a közönséget online-előadással. A múzeumban május 15-ig lesz látható a Remix című, korábbi kiállításokból szemezgető bemutató a múzeumok éjszakája keretében. A szervezők nem mondtak le az Epoché filozófiai fesztiválról sem, amelyet június 18-19-re terveznek. Az animációs és könyv illusztrációs fesztivált július 8-tól 10-ig tartanák meg, a Castrum revue zenei fesztivált július 22-tól 24-ig. A Storytelling színházi, improvizációs fesztivál július utolsó két napján lesz. Már negyedszer változtattak A bennünk élő sirály fesztivál időpontján. A Richard Bach amerikai író tiszteletére tervezett nemzetközi színházi fesztivált várhatóan augusztus 4-től 8-ig rendezik meg. A Lég(Új)vár záró rendezvényét, Haladunk tovább címmel, augusztus 27-re tervezik. A Művészetet Támogató Alap segítségével megvalósuló programsorozat kapcsán Denisa Felixová, a Lég(Új)Vár projekt programkoordinátora hangsúlyozta, a kultúra sokoldalúságát, sokféle megközelítését, illetve az itt élő nemzetiségek békés együttélését, a hátrányos helyzetűek felkarolását, a másság elfogadását szeretnék hangsúlyozni. Visszaváltható, a fesztivál emblémájával ellátott poharakat, különféle ajándéktárgyakat készítettek a Lég(Új)vár programok látogatói számára, számos előadást terveztek a környezettudatos életmódról, ezek egy része csupán online-felületen valósulhatott meg.

A nyárra tervezett fesztiválok helyszínéről és időpontjáról, valamint a fellépő külföldi és hazai művészekről időben tájékoztatják a látogatókat a városi hivatal és a Lég(Új)vár honlapján, valamint a közösségi oldalon.

Bevezető
Érsekújvár |

A Kultúra Városa 2020 címet elnyerő Érsekújvárban, amely a koronavírus-helyzet alapján már a rózsaszín besorolású járások közé tartozik, van remény arra, hogy néhány múlt évre tervezett fesztivál az idei nyár folyamán megvalósuljon.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment