Search by category:
Egyéb kategória

Mérgezik a fákat, mert árnyékot adnak

Mérgezik a fákat, mert árnyékot adnak
Száz Ildikó
2021. 04. 25., v – 07:46

2021. április 25., vasárnap – 16:00
Vágsellye

Friss ikon
Off

Törzs

A lakosoktól érkezett bejelentés alapján a Vágsellyei Járási Hivatal környezetvédelmi osztályának a munkatársai terepszemlét tartottak a helyszínen, ahol kiderült, valaki valóban mérgezi a fákat ismeretlen vegyi anyagot öntve a fatörzsekbe fúrt lyukakba. Róbert Andráši városi és megyei képviselő is kint járt a helyszínen, ahol kiderült, hogy a fák gyökerét is leszórta az ismeretlen tettes valamiféle vegyi eredetű sóoldattal. A rendőrség környezetkárosítás miatt indított eljárást az ügyben. Értesüléseink szerint a Kör utcában élők egy része már korábban panaszkodott, hogy a kis parkban lévő fák miatt folyton piszkos a lakóház külső burkolata és a földszinti lakásokban élők otthonába elzárják a fényt a lombkoronák.

Vágsellye

Állítólag többször kérvényezték a fakivágást, ám a Vágsellyei Járási Hivatal illetékes osztálya nem tartotta megalapozottnak a panaszukat, mivel a fák nem a lakóházak bejáratánál lévő előkertekben vannak, hanem az úttest túloldalán, a játszótér és a kutyapark közelében. A városi hivatal dolgozói kérik a lakosokat, ha valami különöset észleltek volna, tegyenek akár név nélküli bejelentést is.

Kör utca

Hasonló eset történt néhány évvel ezelőtt Dunaszerdahelyen, ahol ismeretlen tettes olyan anyaggal pusztította a lomblevelű fákat, amitől fokozatosan kiszáradtak.

Bevezető
Vágsellye |

Lyukat fúrtak és méreganyagot fecskendeztek egy fűzfába, egy nyírfába és három juharfába Vágsellyén, a művelődési központ mögötti Kör utcai lakóháznál lévő parkban.

Címkék

Település / hely
Vágsellye

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment