Search by category:
Egyéb kategória

UFC: Usman másik dimenzióba küldte Masvidalt

UFC: Usman másik dimenzióba küldte Masvidalt
Mészáros Richárd
2021. 04. 25., v – 09:04

2021. április 25., vasárnap – 09:10
UFC: Usman másik dimenzióba küldte Masvidalt

Friss ikon
Off

Törzs

Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal

Kamaru “A Nigériai Rémálom” Usman eszméletlen KO-val ütötte ki Jorge Masvidalt kettejük visszavágóján, így újra megvédte a bajnoki címét. Usman még február 13-ai bunyója után bajnokként hívta ki ellenfélnek Jorge Masvidalt, aki abban bízott, hogy egy több hetes alapos felkészüléssel növeli az esélyeit a váltósúly bajnoka ellen – az első vesztes meccset ugyanis a röpke 6 napos hivatalos preparációval magyarázta, amikor csak pótharcosként kapta meg a lehetőséget.

Igaz, hogy Usmant igazából senki sem becsülte alá, de a vélemények jelentős része szerint Masvidal megfelelő kondíció hiánya miatt maradt alul Usman ellen az első találkozón. Ezen vélemények nem vették komolyan Kamaru Usman kijelentéseit, mely szerint harcosként állandóan fejlődik, és veszélyesebb mint valaha. Ezért is volt szenzáció, amikor a nigériai harcművész a második menet elején egy gyönyörű jobbossal kiütötte Masvidalt, aki azonnal elveszítette eszméletét. Usmantól általában birkózáshoz és türelmes, elsősorban védekező felálláshoz vagyunk szokva, utóbbi meccsein azonban bebizonyította, hogy a boxolásnak is mesterévé vált. Usman egyébként amúgy is favoritként lépett a ketrecbe, de ekkora KO-ra valószínűleg kevesen számítottak.

Zhang Weili vs. Rose Namajunas

Szintén meglepetés érte a szurkolókat a női szálsúlyban vívott mérkőzésen, melyen az esélytelenebbnek tartott Rose Namajunas tökéletesen kivitelezett fejrúgással küldte földre Zhang Weili-t már az első menet második percében, s így sikeresen elnyerte tőle a bajnoki övet. Néhány ezt követő ütéssel Namajunasnak még biztosra kellett mennie, hogy győztessé nyilvánítsák. A kínai Weili annak ellenére, hogy szinte teljesen eszméletlenül arccal feküdt a padlónak, láthatóan kiakadt a döntésre reagálva, de csak pár másodperccel a KO után, mikor már “tudta, hol van”. Weili rosszul mérte fel a helyzetet. Védtelenül feküdt ugyanis a földön, és Namajunas pedig egyik ütést küldte a másik után. A bíró helyesen cselekedett, amikor véget vetett a meccsnek.

Valentina Shevchenko vs. Jessica Andrade

A kirgizisztáni Shevchenko ezúttal is megmutatta, hogy az egyik legfélelmetesebb női kevert harcművészek egyike. Ellenfelét ezúttal úgy végezte ki, hogy a földharcban sikeresen megszerezte a crucifix-pozíciót, mely során az alul elhelyezkedő harcost a hátára kényszerítik, s nem csak, hogy nem tud felkelni, még a kezei is csapdában vannak, így teljesen védtelen. Erre a sorsra jutott a brazil Jessica Andrade, és Shevchenko fejre mért ütéseit néhány másodperc után megelégelte a bíró, Shevchenko tehát bajnoki pozíciót védett ismét.

Egy hét múlva, azaz május 2-án helyi idő szerint hajnali 4-től újra minőségi bunyókat tekinthetünk meg az UFC-ben. Többek között a szeleburdi de hatásos cseh Jiří Procházka bunyózik majd a tapasztalt Dominick Reyesszel a félnehézsúlyban.

Bevezető

Nem kevesebb mint 3 bajnoki bunyót is láthattunk az UFC 261-es eseményen, melyet a floridai Jacksonville-ben rendeztek meg idén először 15 ezer nézővel.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Fekete Nándor

Read More

Post Comment