Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: Számos halálos áldozatot követelt egy bagdadi kórháztűz

VIDEÓ: Számos halálos áldozatot követelt egy bagdadi kórháztűz
Mészáros Richárd
2021. 04. 25., v – 09:06

2021. április 25., vasárnap – 09:20
Számos halálos áldozatot követelt egy bagdadi kórháztűz

Friss ikon
Off

Törzs

Az iraki főváros Dijála-hídjának közelében található Ibn al-Hatib kórházban azután csaptak fel a lángok, hogy baleset következtében felrobbant egy oxigéntartály – tették hozzá a források.

A kórházhoz számos mentőautót riasztottak az égési sérüléseket szenvedett páciensek elszállítására – jelentette a helyszínről a Reuters hírügynökség egy fotósa.

Orvosi források szerint a kórházból evakuálták a tűzben közvetlenül nem érintett pácienseket is.

The fire caused many of the oxygen tanks designated to support the #COVID19 patients in the hospital to explode. #Baghdad so far dozens of victims have been reported. pic.twitter.com/OAC8Jt3jq3— Steven Nabil (@thestevennabil) April 24, 2021

Az iraki polgári védelem vezetője elmondta, hogy a lángok a tüdőgyógyászati intenzív osztálynak helyet adó emeleten csaptak fel, és a kórházban lévő 120 emberből 90-et kimentettek – idézte szavait az INA állami hírügynökség.

Kadim Bohan vezérőrnagy hozzátette, hogy a tüzet közben sikerült eloltani.

Irak egészségügyi rendszerét, amely teljesen tönkrement a szankciók, a háborús károk és az elhanyagoltság évtizedei alatt, az elmúlt évben végletekig túlterhelte a koronavírus-járvány. A mintegy 38 milliós lakosságú közel-keleti országban a járvány tavalyi kezdete óta 1 025 288 Covid-fertőzöttet regisztráltak, s a betegségben eddig 15 217 ember vesztette életét – közölte szombaton az egészségügyi minisztérium.

Bevezető

Legalább 27 ember meghalt és további 46 megsérült abban tűzben, amely szombat éjjel keletkezett egy koronavírus-betegeket ellátó bagdadi kórházban, a város délkeleti részében – mondták el három közeli kórház orvosi forrásai.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment