Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová üdvözli a bántalmazott nők megsegítését

Čaputová üdvözli a bántalmazott nők megsegítését
Mészáros Richárd
2021. 04. 26., h – 23:39

2021. április 27., kedd – 08:17
Zuzana Čaputová

Friss ikon
Off

Törzs

„Az elnök asszony hosszú ideje hangoztatja ezt a társadalmi igényt, amely a járványidőszak alatt még hangsúlyosabbá vált, mivel a pandémia a családon belüli erőszak áldozataira nézve különösen kedvezőtlen következményekkel jár” – közölte Martin Strižinec elnöki szóvivő. Hozzáfűzte: Čaputová üdvözli azt a bejelentést is, hogy az ilyen áldozatokon segítő intézmények támogatására rendszerszintű megoldást dolgoznak ki.

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő hárommillió eurót különített el a miniszterelnöki tartalékból a családon belüli erőszak áldozatai számára fenntartott krízisotthonok támogatására. Az egyes szervezetek május 26-ig igényelhetik a támogatást, a pályázati feltételek a kormányhivatal honlapján érhetők el.

Milan Krajniak (Sme rodina) munka-, szociális és családügyi miniszter elmondta: az ún. menedékházak működését általában a norvég alapból finanszírozzák, de az új partneri megállapodásról szóló tárgyalásokat a pandémia miatt el kellett napolni. Krajniak ezért a kormányhivatalhoz fordult segítségért.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő méltányolja, hogy a miniszterelnöki tartalékból hárommillió eurót különítenek el a bántalmazott nők megsegítésére.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment