Search by category:
Egyéb kategória

Érsekújvárban és Léván is lesz oltóközpont

Érsekújvárban és Léván is lesz oltóközpont
Hegedűs Norbert
2021. 04. 26., h – 11:24

2021. április 26., hétfő – 12:00
Várhatóan májusban nyitják meg az újabb oltóközpontokatat

Friss ikon
Off

Törzs

A vágsellyei és a párkányi oltóközpontok hétvégi megnyitását követőn ma döntöttek arról a képviselők, hogy májustól Érsekújvárban és Léván is létesítenek nagyszabású oltóközpontokat.

Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere és megyei képviselő már az ülést megelőzően hangsúlyozta, hogy március 15-én ajánlatot küldött a megyének egy érsekújvári oltóközpont megnyitására. Később jóváhagyták a vágsellyei és a párkányi központok megnyitását, de Érsekújvárt és Lévát elutasították. Klein Ottokár javaslatát támogatták Nyitra megye más városainak a polgármesterei is. Nyitra megye az Érsekújvári Oktató Kórházzal és Rendelőintézettel közösen nyitja meg az oltóközpontot, a tervek szerint erre a városi tulajdonú császári-királyi lovardában kerül sor. Az önkormányzat vállalta az ezzel járó szervezési feladatokat. Várhatóan 290 ezer euróba kerül mindkét központ üzemeltetése. Léván az Agel kórházzal együttműködve az egészségügyi központ új részlegén oltanák a lakosokat.

A május folyamán nyitó oltóközpontokban szombaton és vasárnap fogadnák az érdeklődőket, és naponta 700-1000 személy kaphatna koronavírus elleni védőoltást.

Bevezető
Érsekújvár/Léva |

Nyitra megye önkormányzatának hétfői rendkívüli ülésén két újabb oltóközpont megnyitását hagyta jóvá a testület.

Település / hely
Érsekújvár/Léva

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment