Search by category:
Egyéb kategória

Egy kutatás szerint nem sok értelme volt a lockdownnak

Egy kutatás szerint nem sok értelme volt a lockdownnak
Balaskó Réka
2022. 02. 04., p – 10:55

2022. február 4., péntek – 12:46
Friss ikon
Off

Törzs

„A metaanalízis arra a következtetésre jut, hogy a lezárások alig vagy egyáltalán nem voltak hatással a közegészségügyre, de hatalmas gazdasági és társadalmi költségeket okoztak ott, ahol bevezették őket… Ennek eredményeképpen a lockdown-politika megalapozatlan, és el kell vetni, mint világjárványpolitikai eszközt” – mondták a kutatók.

„Szinte semmi bizonyítékot nem találtunk arra, hogy Európában és az Egyesült Államokban elrendelt zárlatok jelentős hatást gyakoroltak volna a Covid-19 okozta halálozásra” – írták.

Felülvizsgálták a kijárási tilalomról szóló rendeleteket is. Azok a tanulmányok, amelyek csak a kijárási tilalomról szóló rendeletekkel foglalkoztak, arra jutottak, hogy azok 5,1 százalékkal csökkentették a Covid-19 okozta halálozást.

A kijárási tilalomról szóló rendeleteket más zárva tartási intézkedésekkel együtt vizsgáló tanulmányok szerint azonban a kijárási tilalom valójában 2,8 százalékkal növelte a Covid-19 halálozást.

Nézzük, mit mondtak erről a kutatók! Milyen intézkedés csökkentette leginkább a halálozási arányt! Válaszok a galériában!

Egy kutatás szerint nem volt sok értelme a lockdownnak…
2022. 02. 04., p – 11:00
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: tasr

Bevezető

A koronavírus-világjárvány első hulláma idején, 2020 tavaszán elrendelt lezárások mindössze 0,2 százalékkal csökkentették az Egyesült Államokban és Európában a Covid okozta halálesetek számát – derül ki a Johns Hopkins Egyetem által közzétett, több tanulmányra kiterjedő metaanalízisből.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment