Search by category:
Egyéb kategória

Továbbra is az idősebbek élveznek elsőbbséget az oltásnál

Továbbra is az idősebbek élveznek elsőbbséget az oltásnál
Hegedűs Norbert
2021. 04. 26., h – 15:53

2021. április 26., hétfő – 16:00
koronavírus-vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

Az oltási időpontot továbbra is az életkor alapján adják. „Hamarabb fog időpontot kapni az, aki ön után regisztrált a váróteremben, de idősebb önnél. Ha ön még nem kapott időpontot, annak valószínűleg az az oka, hogy még sok önnél idősebb várakozik oltásra azon az oltóponton, ahova ön is bejelentkezett” – magyarázta a tárca.

Jelenleg már a 40-59 év közöttiek is jelentkezhetnek AstraZeneca-oltásra, a 60 évnél idősebbeket pedig a Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcinájával oltják. „Egyes régiókban jóval alacsonyabb az AstraZeneca iránti érdeklődés, ezért fordul elő, hogy fiatalabbak is viszonylag gyorsan megkaphatják az oltást. A Pfizer és a Moderna iránt nagyobb az érdeklődés, ezért valószínű, hogy sok önnél idősebb regisztráló vár erre az oltásra” – tette hozzá a minisztérium.

A jelentkező akkor is gyorsabban kaphat oltási időpontot, ha egyszerre több oltópontot is megjelöl, ahová hajlandó elmenni.

Bevezető

Továbbra is az idősebbek élveznek elsőbbséget az oltásnál, ezért fordul elő, hogy tovább kell várni az oltási időpontra – emlékeztetett a közösségi hálón az egészségügyi tárca.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment