Search by category:
Egyéb kategória

Átadták Komárom városának díjait

Átadták Komárom városának díjait
Vataščin Péter
2021. 04. 26., h – 16:54

2021. április 26., hétfő – 17:15
Komárom

Friss ikon
Off

Törzs

A komáromi képviselő-testület 25. rendkívüli ülésén még a díjátadó előtt Keszegh Béla polgármester többek között arról beszélt, a járvány kapcsán kiderült, hogy a legmegbecsültebb értékeink nem a tárgyi dolgok, hanem az emberi kapcsolatok, a gondoskodás vagy a napjainkat színesítő sport és kultúra. Később hozzáfűzte, ebben a közegben kiemelten fontos a valódi példaképek kiemelése és méltatása.

A díszpolgári címet ezúttal Albert Sándor (1943) egyetemi tanár, emeritus rektor kapta meg. Bajkai János, a Városi Hivatal főosztályvezetőjének méltatása szerint az elismerést azért a munkáért kapta, amellyel a Selye János Egyetem alapító rektoraként a város hírnevének öregbítette és a közösségünket erősítette. Albert Sándor a járványügyi óvintézkedések maitt nem tudott jelen lenni az ünnepélyes ülésen.

Albert

Leírás

Albert Sándor

A Pro Urbe-díjat idén Klemen Terézia (1952) pedagógus-író és szervező kapta meg, amelyet Lehár Ferenc hagyatékának ápolásával, a kultúra és a közélet terén végzett sokoldalú és példamutató tevékenységével érdemelt ki. A díjazott az elismerés átvétele után többek között hangsúlyozta, kultúra és művészet nélkül nincs élet, s a járvány okozta korlátozásokra utalva elmondta, reméli, hogy együttes erővel sikerül újra felvirágoztatni a nagy múltú Komárom kultúráját.

Klemen

Leírás

Keszegh Béla és Klemen Terézia

Polgármesteri díjban Gráfel Lajos (1953) a műemlékvédelem és a helytörténet, Komjáthy Hajnalka (1973) a gyógyszerészet, František Petr (1955) pedig a pedagógia terén végzett munkájukért részesültek.

A 2021-es polgármesteri díj elnyerői
2021. 04. 26., h – 17:03
Vataščin Péter

Gallery images
Gráfel Lajos

Komjáthy Hajnalka

František Petr

Bevezető
Komárom |

A díszpolgári címet Albert Sándor kapta. Pro Urbe díjban Klemen Terézia, míg Gráfel Lajos, Komjáthy Hajnalka és František Petr polgármesteri díjban részesültek.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment