Search by category:
Egyéb kategória

2,5 millió euró a községeknek a menekültek elszállásolásáért

2,5 millió euró a községeknek a menekültek elszállásolásáért
Mészáros Richárd
2022. 05. 02., h – 16:16

2022. május 2., hétfő – 16:21
Friss ikon
Off

Törzs

Eliášová emlékeztetett, hogy az áprilisi kimutatásokat péntekig, május 6-ig kell leadni az önkormányzatnál. „Összesen 6389 elszállásolást nyújtó kérte a támogatást, 23445 menekültet helyeztek el. A legtöbb szállásadó Pozsony megyében volt (1742), majd Eperjes (842), Kassa (831) és Zsolna (719) megye következik. Ezekben a megyékben szállásolták el a legtöbb embert” – tette hozzá a szóvivő.

Szintén május 6-ig kell ismételten leadni a februári és márciusi összegzéseket, ha valamilyen javítást vagy pontosítást kért az önkormányzat. A községnek legkésőbb május 16-ig kell összegeznie a kérvényeket és elküldeni a belügyminisztériumnak. A minisztérium legkésőbb a hónap utolsó napjáig átutalja a támogatást, az önkormányzatnak pedig a következő hónap első öt munkanapja alatt kell kifizetnie azt a szállásadóknak. A tárca honlapján már megjelentek az új formanyomtatványok, amelyeket a magánszemélyeknek és jogi személyeknek, illetve az önkormányzatoknak kell kitölteni.

A támogatás kifizetésének alapfeltétele, hogy az ingatlan tulajdonosa szerződést kössön a menedékkérővel, majd ezt a szerződést bemutassa az önkormányzatnak.

Bevezető
Pozsony |

Közel 2,5 millió euró hozzájárulást utal át a belügyminisztérium a településeknek az ukrajnai menekültek elszállásolása fejében február és március hónapra. Az önkormányzatoknak a következő öt munkanap alatt kell kifizetniük a támogatást az egyes szállásadóknak – tájékoztatott Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment