Search by category:
Egyéb kategória

Remišová: A héten módosulhat a Covid-automata és a tesztelés szabályai is

Remišová: A héten módosulhat a Covid-automata és a tesztelés szabályai is
Mészáros Richárd
2021. 04. 27., k – 14:55

2021. április 27., kedd – 15:14
Veronika Remišová

Friss ikon
Off

Törzs

Figyelmeztetett, hogy a jelenlegi szabályok értelmében a szabadban, egy 800 négyzetméteres területen is legfeljebb egy edző és hat sportoló tartózkodhat, holott ez esetben sokkal kisebb a fertőzés veszélye, mint a zárt terekben.

„Ezért a Covid-automata és a vonatkozó rendelet frissítését szorgalmazzuk, összhangban a vírus terjedésének kockázatával”

– hangsúlyozta Remišová, hozzátéve: a módosítások túl sokáig tartanak, az óvintézkedéseknek pedig nem sikerül reflektálniuk az új helyzetre. Tisztában van a fokozatos nyitás kockázataival, ugyanakkor úgy véli, mindenki megtanulta, hogy egy járványgóc azonosítása esetén azonnali lokális óvintézkedésekre van szükség.

„Elegendő tesztünk van raktáron, ezek tömegével alkalmazhatók ott, ahol ténylegesen szükség lesz rájuk” – fűzte hozzá.

Bevezető
Pozsony |

Veronika Remišová, a Za ľudí koalíciós párt elnöke arra számít, hogy a héten módosítják a Covid-automatát és frissítik a Közegészségügyi Hivatal vonatkozó rendeletét is. Szerinte ezek nem az aktuális járványhelyzetet tükrözik. Hozzátette: az automatába bele kell foglalni a tesztelés új szabályait is, hogy ne kerüljön több tízezer euróba egyetlen pozitív teszteredményt produkáló személy. Úgy véli, az átfogó tesztelésnek nincs értelme.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment