Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová telefonon beszélt a német elnökkel, megköszönte a segítségét

Čaputová telefonon beszélt a német elnökkel, megköszönte a segítségét
Hegedűs Norbert
2021. 04. 28., sze – 07:25

2021. április 28., szerda – 08:15
Zuzana Čaputová

Friss ikon
Off

Törzs

Az elnök asszony szerint ezek a szolidaritás fontos gesztusai, és igazi segítség az európai partnerek részéről egy olyan időszakban, „amikor ők maguk is nehéz időszakot élnek át a világjárvány miatt”. Čaputová az iránt is érdeklődött, milyenek Németország tapasztalatai az internetes gyűlöletkeltés elleni küzdelem terén. „Steinmeier elnök már régóta foglalkozik ezzel a témával, amely – tekintettel a közösségi média befolyására – egyre fontosabbá válik. Fontos lépésnek tartom ezen a téren az egységes európai szabályozást és annak a tagállamok jogrendjébe való beillesztését is” – írta Čaputová.

„Arról is beszéltünk, mi történik az országainkban. Németországban ősszel parlamenti választás lesz, és úgy vélem, kapcsolataink a választás után is tovább mélyülnek. Én magam is szeretnék hozzájárulni ehhez, és remélem, még ebben az évben lesz lehetőségünk személyesen is találkozni Frank-Walter Steinmeier elnökkel” – zárta a szlovák államfő.

Bevezető

Zuzana Čaputová, köztársasági elnök telefonon beszélt Frank-Walter Steinmeier német államfővel. Megköszönte, hogy segített Szlovákiának a Covid-19 járvány idején, és német kórházakba szállították a súlyos állapotban lévő betegeket, valamint hogy támogatta a vakcinák újraelosztását azon uniós országok számára, hogy azok az országok is kapjanak elég oltóanyagot, amelyeknek nem jutott elég vakcina. Ezek között volt Szlovákia is. Az államfő erről a közösségi hálón írt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment