Search by category:
Egyéb kategória

Köztéri fém szívbe gyűjtik a kupakokat a párkányiak

Köztéri fém szívbe gyűjtik a kupakokat a párkányiak
Hegedűs Norbert
2021. 04. 28., sze – 12:43

2021. április 28., szerda – 13:00
Milan Karoli, az SKC Foundry igazgatója és Eugen Szabó polgármester az átadáson.

Friss ikon
Off

Törzs

A környezetvédelem és a jótékonyság jegyében zajlott szerda délelőtt az az avatóünnepség, melynek keretében egy óriási, az új körforgalom mellett felállított fém szívet ajándékozott az SKC Foundry vállalat Párkány városának. A lakosok és az idelátogatók mától ebbe a köztéri edénybe szórhatják be a pillepalackok összegyűjtött műanyag kupakjait. Az összegyűjtött kupakokat leadják, a befolyó összegből pedig beteg, fogyatékos gyermekeket nevelő családokat támogatnak majd.

Hasznos dolgot szerettünk volna támogatni. Ez a szív a bizonyíték arra, hogy még egy olyan apróság, mint az üdítőitalos kupak is lehet értékes és jó ügyet szolgálhat, ezért örömmel és szívesen adjuk ajándékba“ – mondta az ünnepségen Milan Karoli, az SKC Foundry öntöde igazgatója. A cég a Párkányi Ipari Parkban működik és a város egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Az óvodásokat a hatalmas szív tetejéhez emelték fel, hogy bedobhassák az összegyűjtött kupakokat.

Leírás

Az óvodásokat a hatalmas szív tetejéhez emelték fel, hogy bedobhassák az összegyűjtött kupakokat.

Eugen Szabó, Párkány polgármestere a projekt környezetvédelmi és jótékonysági jellegét hangsúlyozva kifejtette, reméli, hogy az óriás szív mihamarább megtelik kupakokkal és a befolyó összegből az egészségügyileg hátrányos helyzetű gyermekek családjait tudják majd támogatni. A kupakgyűjtést Párkányban évekig a Szabadidőközpont szervezte, most ezt a feladatot a városháza közszolgáltató részlege végzi. Az ünnepségen a párkányi óvodások is részt vettek, akik az első kupakokat szórták be a szívbe. A pillepalackok kupakjai könnyen újrahasznosítható műanyagból készülnek, megéri összegyűjteni őket, a fém szív pedig egy forgalmas, sűrűn látogatott helyre került, tehát a környezetvédelem fontosságára is figyelmeztet.

Bevezető
Párkány |

Ünnepélyes keretek közt adták át szerda délelőtt Párkányban azt a nagy fém szívet, amelybe a pillepalackok műanyag kupakjait gyűjti a város. A szívet az SKC Foundry vállalat ajándékozta Párkánynak.

Település / hely
Párkány

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Buchlovics Péter

Read More

Post Comment