Search by category:
Egyéb kategória

Szabadtéri fesztivál lesz a júniusi Berlinale

Szabadtéri fesztivál lesz a júniusi Berlinale
Juhász Katalin
2021. 04. 29., cs – 17:32

2021. április 29., csütörtök – 19:30
dddd

Friss ikon
Off

Törzs

A világ legnagyobb filmfesztiváljai közé tartozó Berlinale idén nem tarthatta meg a hagyományos mustrát. Helyette márciusban egy online ágazati eseményt tartottak, a fesztiválra meghívott versenyfilmeket is nézők nélkül vetítették. Június 9. és 20. között azonban már közönségfesztivállal akarják kárpótolni a nézőket. Berlin mozijai viszont egyelőre még zárva vannak, és a városban éjszaka kijárási tilalom van érvényben a járvány miatt. Nem tudni, mikor változik a helyzet, ezért a szervezők a filmfesztivál nyári részével kapcsolatban május elején akarják tájékoztatni a közönséget – közölték tegnapi hírlevelükben, hangsúlyozva, hogy az egészségügyi megfontolásokat tartják továbbra is a legfontosabbnak. A júniusi időpont elhalasztása vagy egy online fesztivál szervezése nem szerepel a terveik között.

A sorrendben 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon egyébként mindkét magyar versenyfilm bekerült a díjazottak közé. Nagy Dénes a legjobb rendezésért járó Ezüst Medvét kapta meg Természetes fény című bemutatkozó alkotásáért, Kizlinger Lilla pedig a legjobb mellékszereplőnek járó Ezüst Medve díjat nyerte el Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című filmjében nyújtott alakításával. 

Az élvonalbeli filmesekből álló nemzetközi zsűri, Enyedi Ildikó, Mohammed Raszulof, Adina Pintilie, Gianfranco Rosi, Nadav Lapid és Jasmila Zbanic választotta ki a legjobbakat a versenybe került 15 alkotás közül.

Bevezető

A Berlinale júniusra tervezett programját kizárólag szabadtéren rendezik meg a pandémia miatt – jelentették be a fesztivál szervezői, akik mindenben szorosan együttműködnek a helyi hatóságokkal. A közönségnek valószínűleg koronavírusteszten is át kell esnie a részvételhez.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment