Search by category:
Egyéb kategória

Heger szerint is hiba volt a tinédzsereket berendelni az oltásra

Heger szerint is hiba volt a tinédzsereket berendelni az oltásra
Mészáros Richárd
2021. 05. 01., szo – 13:36

2021. május 1., szombat – 14:02
Eduard Heger

Friss ikon
Off

Törzs

„Feljelentkezni az oltásra, és a váróterembe várni, rendben van. A probléma az volt, hogy a fiatalokat behívták az oltásra” – jelentette ki Heger az RTVS Sobotné dialógy című műsorában. Hozzátette: Szlovákiában továbbra is az időseket, illetve a többi korcsoportot kell beoltani. „Hibák történnek, ez pedig egy újabb hiba” – konstatálta Heger.

A miniszterelnök egyúttal átláthatóbb oltási kampányt ígér, ugyanis fontosnak tartja, hogy minél több szlovák állampolgár jelentkezzen az oltásra. Emlékeztetett, az oltással a múltban már több betegséget is sikerült megállítani, és a jelenlegi járvány idején is ez tűnik az egyetlen megoldásnak.

A Covid-passt illetően elmondta, azt szeretné, ha az Európai Unión belül közös megoldás születne. Az igazolványnak tartalmaznia kéne az információkat azt illetően, hogy az adott személy már átesett-e a koronavíruson, megkapta-e az oltást, illetve tesztelték-e a betegségre. „Egyszerű, elérhető európai megoldásra van szükség, amely lehetővé tenné a mozgást az Európai Unión belül” – mondta.

Heger nem zárja ki azt sem, hogy Szlovákiában is megkezdődhet az oltás az orosz Szputnyik V vakcinával. Elismételte, az országban sokan vannak azok, akik csak ezzel az oltóanyaggal hajlandóak magukat beoltatni. „A célom, hogy minél hamarabb elérjük a kollektív immunitást” – fűzte hozzá. Elmondta, nem gondolja, hogy foglalkoznia kéne azzal, hogy milyen szerződést írtak alá az oroszokkal. Mint mondja, szeretné, ha a vakcinával még nyár előtt megkezdődhetne az oltás, ez azonban a laboratóriumi tesztek eredményétől függ. „Még nem kaptuk meg a magyar laboratóriumok eredményét, bármelyik pillanatban befuthatnak” – mondta azzal, hogy az oroszok eredményeire szintén várni kell.

„Fontos lesz, hogy az egészségügyi minisztérium kapcsolatba legyen az orosz féllel, hogy feleslegesen ne húzzuk az időt. Ha a tesztek jók lesznek, az érdekünk lesz minél hamarabb megkezdeni az oltást” – jelentette ki. Az első oltásokat azzal a Szputnyik vakcinával adnák be, amelyek márciusban érkeztek Szlovákiába. Ezután újabb szállítmányok érkeznének az országba. „Fontos azonban, hogy a vakcina biztonságos legyen” – fűzte hozzá.

(mr, TASR)

Bevezető
Pozsony |

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő örül, hogy Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügy-miniszter leállította a 18 év alattiak oltását. A miniszterelnök szerint hiba volt, hogy a fiatalokat behívták az oltásra, úgy véli, a Pfizer-vakcinával történő oltásnál az idősebbeknek, illetve a veszélyeztetett csoportokba tartozóknak kell előnyt élvezniük.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment