Search by category:
Egyéb kategória

Ukrajnában kissé lassult a járvány terjedése

Ukrajnában kissé lassult a járvány terjedése
Mészáros Richárd
2021. 05. 01., szo – 14:03

2021. május 1., szombat – 14:30
koronavírus Ukrajna

Friss ikon
Off

Törzs

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 8549 új esettel 2 078 086-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 351-gyel 44 436-ra. Eddig 1 670 481-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban csaknem 15 ezren, az aktív betegek száma így tovább csökkent csaknem 6,8 ezerrel, 363 169-re.

Kórházba 3051 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző napokon is számuk hasonlóan háromezer körüli volt.

A legtöbb új beteget, 745-öt ezúttal a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében jegyezték fel. Az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben Vitalij Klicsko polgármester tájékoztatása alapján 671 új beteget regisztráltak, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 196 ezret, az elhunytaké pedig 35-tel 4626-ra nőtt.

Kijevben szombattól megszűnt a szigorított karantén, amely csaknem egy hónapon át volt érvényben, és a legsúlyosabb „vörös” besorolás szerinti korlátozások helyett áttértek az enyhébb „narancs” fokozatúakra. Ez alapján ismét kinyithattak az üzletek, a bevásárlóközpontok, a vendéglátóhelyek és a piacok, a tömegközlekedést is most már bárki igénybe veheti, nemcsak a stratégiai intézmények és vállalatok dolgozói.

Az országos ukrán rendőrség szombaton sajtóközleményben tudatta, hogy a vasárnapi és a hétfői ortodox húsvét alatt a rendvédelmi hatóságok több mint 29 ezer alkalmazottja fog szolgálatot teljesíteni. Csaknem 14 ezer templomban tartanak szertartást, amelyeken várhatóan több mint egymillió hívő fog részt venni. A rendőrség felhívta a hívők és a papok figyelmét a karanténkorlátozási szabályok betartására, külön kiemelve a távolságtartás, a maszkiviselés fontosságát.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szombaton a Facebookon arról számolt be, hogy előző nap csaknem 50 ezer embert oltottak be az országban koronavírus ellen. Az oltási kampány február 24-i kezdete óta mostanáig 752 295-en lettek beoltva.

Bevezető

Ukrajnában szombatra kis mértékben megint lassult a koronavírus-járvány terjedése, mintegy nyolc és félezer, a megelőző napinál több mint másfél ezerrel kevesebb új koronavírusos beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma viszont ismét magas, több mint 350 volt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment