Search by category:
Egyéb kategória

Vádat emeltek Kočner ellen a cetlik ügyében

Vádat emeltek Kočner ellen a cetlik ügyében
Mészáros Richárd
2021. 05. 03., h – 18:19

2021. május 3., hétfő – 18:30
kocner

Friss ikon
Off

Törzs

„A Trencséni Kerületi Ügyészség ügyésze 2021. április 29-én vádemelést nyújtott be a Pozsony I Járásbíróságra M. K. terhelt ellen az igazságszolgáltatás akadályozásának kísérlete miatt” – közölte Sipavý. Kočner állítólag Peter Tóthnak küldött cetliket a börtönből, amikor előzetes letartóztatásban volt. A volt titkosrendőr ezt a Specializált Büntetőbíróság előtt vallotta, ahol Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében hallgatták ki mint tanút.

Kočner vállalkozót Pavol Rusko vádlottal együtt jogerősen 19 év szabadságvesztésre ítélték váltóhamisítás miatt. Ján Kuciak újságíró és a jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében a Speciálizált Büntetőbíróság 2020 szeptemberében felmentette őt a vád alól. Ez az ítélet nem jogerős, a Legfelsőbb Bíróság hivatott dönteni az ügyben.

Bevezető
Pozsony |

Múlt héten vádat emeltek Marián Kočner ellen az ún. cetlik ügyében – erősítette meg Marián Sipavý, a Trencséni Kerületi Ügyészség szóvivője erősítette meg hétfőn. A vádemelésről elsőként a Markíza TV hírportálja, a tvnoviny.sk számolt be.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment