Search by category:
Egyéb kategória

A teraszokon ne járkáljanak a vendégek a kasszához – figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal

A teraszokon ne járkáljanak a vendégek a kasszához – figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal
Hegedűs Norbert
2021. 05. 04., k – 09:43

2021. május 4., kedd – 09:43
koronavírus terasz

Friss ikon
Off

Törzs

„A teraszra maszkban vagy reszpirátorban kell belépni, fertőtleníteni a kezünket, és úgy asztalhoz ülni” – tájékoztatott Daša Račková, az ÚVZ szóvivője. Hangsúlyozta, hogy az egyes asztaloknál úgy kell ülniük a vendégeknek, hogy legalább két méterre legyenek a másik asztalnál fogyasztóktól.

„Az üzemeltetők tavaly nehezen tudták ellenőrizni, hogy egy-egy asztalnál valóban csak egy háztartásban élők ülnek-e, több konfliktus volt emiatt. A jelenlegi helyzetben azt javasoljuk, hogy lehetőleg egy háztartásban élők üljenek egy asztalnál, vagy legfeljebb olyan személyek, akik egyébként is szoktak találkozni” – tette hozzá Račková. Emlékeztetett, hogy a fertőzés lappangási ideje akár 14 nap is lehet.

Az ÚVZ ezért azt javasolja, hogy egyelőre várjunk az olyan találkozókkal, amikor régóta nem látott emberekkel, társaságokkal kerülnénk közelebbi kapcsolatba, hogy a különböző csoportok esetleg ne fertőzzék meg egymást.

Bevezető

Ha a megnyitott teraszon van kiszolgálás, a vendégek ne járkáljanak a söntéshez és a kasszához, ezt bízzák a személyzetre – figyelmeztetett a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ).

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment