Search by category:
Egyéb kategória

Doležal: Mindkét vasúti pályázat „kisiklott”

Doležal: Mindkét vasúti pályázat „kisiklott”
Hegedűs Norbert
2021. 05. 06., cs – 17:29

2021. május 6., csütörtök – 17:47
Friss ikon
Off

Törzs

Doležal szerint ennek objektív okai vannak, rövid volt a határidő. Leszögezte, hogy a vasúti szerelvények, valamint a pálya üzemeltetése és a közlekedés működtetése 5-7 évet is igénybe vehet, itt most ez csak két év volt, ráadásul a Pozsony-Komárom vonalnál eredetileg még rövidebb, de kitolták két évre.

Doležal már alá is írta a versenytárgyalás törlését, mert csak a Szlovák Vasúttársaságtól (ZSSK) érkezett ajánlat. „Az ár jóval meghaladta az elképzeléseinket, ezért a versenytárgyalást töröltük” – mondta.

„Mivel már másodszor siklott ki ez a nagy európai versenytárgyalási próbálkozás, egyetlen dolgot tehetünk, közvetlenül fogunk tárgyalni az egyes vasúttársaságokkal egy tíz évre szóló szerződésről” – jelentette be Doležal, hozzáfűzve, hogy ezt az Európai Bizottság által meghatározott szabályok lehetővé teszik. Doležal azt akarja, hogy az üzemeltetők nyilvános ajánlatot tegyenek.

Bevezető

„Kisiklott” a vasúti közlekedés liberalizálására tett kísérlet a Pozsony–Komárom vonalon,és a Zsolna és Rajec közötti szakaszon is – jelentette be a közösségi hálón egy onlájn beszélgetésben Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési miniszter. Ugyanis egyik pályázatra sem jelentkezett magántársaság.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment