Search by category:
Egyéb kategória

Heger: Szlovákiának fontos, hogy elmozduljon az innovációk felé

Heger: Szlovákiának fontos, hogy elmozduljon az innovációk felé
Mészáros Richárd
2021. 05. 07., p – 18:45

2021. május 7., péntek – 19:00
Friss ikon
Off

Törzs

Szlovákia a helyreállítási tervében is nagy hangsúlyt fektet a készségfejlesztésre. „Hogy felkészült emberek kerüljenek a munkaerőpiacra, és hogy meglegyen minden olyan készségük, amelyre szükségük van” – jegyezte meg a kormányfő. Hozzátette: az is fontos azonban, hogy az emberek az életük során is fejlesszék a készségeiket.

Heger, mint elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy az országok minden olyan kihívásra reagálni tudjanak, amely a klímaváltozás vagy a digitális váltás kapcsán előjön. „És így ma is nagy hangsúlyt kapnak a készségek. Úgy kell átadni az új készségeket a polgárainknak, hogy azok a munkaerőpiacon is érvényesíthetők legyenek” – pontosított a kormányfő. Hozzátette: ez egy kulcsfontosságú terület, amelynek a jelentőségét Szlovákia is tudatosítja. A kormányfő a csúcstalálkozón is beszélni akar ezekről a témákról.

A kormányfő Portóban a V4-es országok találkozóján is részt vett.

Bevezető
Pozsony |

Szlovákia számára fontos, hogy elmozduljon az innovációk és a nagyobb hozzáadott értéket jelentő munkavégzés felé, ami a megfelelő készségek megszerzése nélkül nem lehetséges. Ezt Eduard Heger kormányfő mondta az újságíróknak Portóban, az Európai Unió tagországainak pénteki csúcstalálkozóján. Az egyes országok vezetői szombaton is folytatják a tárgyalásokat.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment