Search by category:
Egyéb kategória

Múzeumok éjszakája Rimaszombatban

Múzeumok éjszakája Rimaszombatban
Hegedűs Norbert
2021. 05. 10., h – 15:52

2021. május 10., hétfő – 19:00
Friss ikon
Off

Törzs

A Múzeumok és galériák éjszakája minden évben a leginkább látogatott események közé tartozik a Gömör-Kishonti Múzemban. Idén szombaton 17:00 és 21:00 között lesznek látogathatók a múzeum kiállításai. A belépő 2€, a hat év alatti gyermekek számára ingyenes. Az érdeklődők a „Fábry János (1830-1907)“, „A hímes tojások bája“ és a „Világörökség a Föld mélyében“ elnevezésű kiállításokat tekinthetik meg.

A rendezvény az érvényes járványellenes intézkedések figyelembe vételével valósul meg. Csak egyéni látogatók vehetnek rajta részt, a szervezők utasításait követve, hogy az épületben egyszerre csak max. 68 látogató tartózkodhasson. Reszpirátor viselése kötelező, a belépéskor mindenkinek fertőtlenítenie kell a kezét.

A múzeum online programmal is készül, mely során az érdeklődők a múzeum raktárának gyűjteményébe tekinthetnek be. Ezt az intézmény Facebook-oldalán fogják közvetíteni 16:00-tól. Ugyanitt este 22:00-kor a gyűjtemény pikánsabb darabjaiból is közölnek egy válogatást. Bemutatásra kerül pl. Eugen Makovits Bacchanáliák című olajfestménye, melyet a megrendelő visszaküldött a festőnek, mert kevesellte a kép erotikus hatását.

Bevezető
Rimaszombat |

Május 15-én, szombaton kerül megrendezésre a Múzeumok és galériák éjszakája nevű rendezvénysorozat, melyben a Gömör-Kishonti Múzeum immár 2005 óta részt vesz – tudatta lapunkkal Martina Oštrom Mareková, a múzeum munkatársa.

Település / hely
Rimaszombat

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hegedűs Norbert

Read More

Post Comment