Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Szoros meccsen kapott ki a HC DAC, az utolsó meccsre marad a döntés

GALÉRIA: Szoros meccsen kapott ki a HC DAC, az utolsó meccsre marad a döntés
Hegedűs Norbert
2021. 05. 12., sze – 19:44

2021. május 12., szerda – 19:44
Friss ikon
Off

Törzs

Az első mérkőzésen a HC DAC 33:24-re nyert, így ők várhatták nyugodtabban a Vágsellye elleni visszavágót, ennek ellenére elég idegesen kezdett a dunaszerdahelyi csapat, több technikai hiba is csúszott a támadásba, az első kiállított is tőlük került ki Élő Beatrix személyében. A 8. perc elején már 5:2-re vezettek a hazaiak. A hatodik sellyei gólnál DAC vezetőedzője kénytelen volt időt kérni.

Königová góljával már 8:2-re növelte az előnyét a hazai csapat a 12. percben. Sona Furgaláková a vágsellyeiek kapujában megbabonázta Bízikékat, több ziccert is hárított. A 16. percben Élő hetesével 10:6-ra zárkóztak a vendégek. Königová újabb góljával fordultak rá a felek az első játékrész utolsó 10 percére (12:7). Trepáčová kiállítása alatt kettőre (12:10) jött fel a DAC. Oguntoye Viktória tartotta meccsben a DAC-t a védéseivel, és passzolóképességét is megcsillogtatta, amikor egész pályás labdával indította Bízik Rékát, aki be is vágta a helyzetet (14:11). Azonban ez sem volt elég, ugyanis a DAC sorra rontotta el a ziccereit, így 16:11-es vágsellyei vezetéssel ért véget az első 30 perc.

GALÉRIA: Szoros meccsen kapott ki a HC DAC, az utolsó meccsre marad a döntés
2021. 05. 12., sze – 19:46
Hegedűs Norbert

Gallery images
hc dac

hc dac

hc dac

hc dac

hc dac

hc dac

hc dac

hc dac

hc dac

hc dac

hc dac

hc dac

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

Egy szerencsésen megpattanó hazai góllal kezdődött a második játékrész, amire Bugár Cintia válaszolt. Königová pedig válaszolt a válaszra (18:12). Pástorková kiállítása után Pócsiková hetesével nyolcra növelte az előnyét a Vágsellye. Öt perc után, kilenc gólos hazai vezetésnél Debre Viktor időkéréssel próbálta felrázni a vendégeket. A DAC átállt öt plusz egyes védekezésre, a zavaróban a csapatkapitánnyal Straka Máriával, ami láthatóan nem ízlett a hazaiaknak, még tiszta lövőhelyzetet sem tudtak kidolgozni. Őrült rohanás kezdődött meg a pályán, de a DAC nem volt képes 3-4 gólnál közelebb kerülni a hazaiakhoz. Itt is, ott is sok volt a technikai hiba a támadásban.

Az utolsó 10 percre a Bízik testvérek góljainak köszönhetően 2 gólra olvadt a hazaiak előnye (25:23), azonban Bízik Boglárka kiállítása miatt nehéz két perc elé nézett a DAC.

Egy vitatható ítélet után Juhost küldték ki két percre a 26. perc elején, Pócsiková pedig hetesből 28:25-re módosította az eredményt. Két perccel a vége előtt Straka Mária góljával ismét csak két gól volt a különbség. Az utolsó perc elején Pastorková találatával 29:28 lett az eredmény, a vágsellyeiek azonban büntetőhöz jutottak, amit Pócsiková bevágott, így 30:28-re győztek a vágsellyeiek. A harmadik, minden eldöntő meccset szombaton Dunaszerdahelyen rendezik.

Bevezető

Óriási küzdelemben 30:28-ra kikapott a HC DAC a vágsellyeiek otthonában a női kézilabda Extraliga elődöntőjének második meccsén. Ezzel 1:1-re módosult a párharc állása, a mindent eldöntő meccset szombaton, Dunaszerdahelyen rendezik.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment