Search by category:
Egyéb kategória

Kollár köszönetet mondott Korčoknak, üdvözli a magyar kormány lépését

Kollár köszönetet mondott Korčoknak, üdvözli a magyar kormány lépését
Mészáros Richárd
2021. 10. 12., k – 17:51

2021. október 12., kedd – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Értékelem, hogy tudatosította a helyzet súlyosságát, és azonnal foglalkozni kezdett a problémával” – jelentette ki Kollár Korčokra utalva. A parlament elnöke szerint a szlovákiai földterületek vagy ingatlanok más országok általi célzott felvásárlására irányuló kísérletek elfogadhatatlanok, és az ilyen tendenciák ellen határozottan fel kell lépni.

A magyar kormány visszavonulót fúj: mégsem indítják el a határon túli régiókban a földvásárlást

Budapest/Pozsony |

A magyar kormány mégsem hozza létre azt a 400 millió eurós befektetési alapot, amely segítségével a határon túli régiókban akartak mezőgazdasági területeket venni, tájékoztatta lapunkat a szlovák külügyminisztérium.
 

Kollár értékelte mindkét ország diplomatáinak munkáját. Köszönetet mondott Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek és Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is, hogy visszavonták a szóban forgó határozatot. Hangsúlyozta: a konstruktív párbeszéd a helyes módja a baráti, kétoldalú kapcsolatok fenntartásának.

Korčok kedden reggel jelentette be, hogy a magyar kormány visszavonta a szomszédos országok területén található mezőgazdasági földterületek felvásárlásáról szóló határozatot. A döntést tudomásul vette. Úgy véli, ez a lépés bizonyítja a kölcsönös konzultáció és az intenzív párbeszéd szükségességét.

Bevezető
Pozsony |

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke értékelte Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter aktív fellépését a magyar kormány földvásárlásáról szóló határozatának visszavonásával összefüggésben. A házelnök üdvözölte a lépést. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment