Search by category:
Egyéb kategória

Mikas: A jobb besorolású járásokban megnyílhatnak a mozik

Mikas: A jobb besorolású járásokban megnyílhatnak a mozik
Hegedűs Norbert
2021. 05. 13., cs – 17:36

2021. május 13., csütörtök – 17:36
Friss ikon
Off

Törzs

A bordó és piros besorolású járásokban továbbra is csak individuálisan látogathatók a múzeumok, a galériák és a kiállítások. Azokban a járásokban, ahol ennél kedvezőbb a járványhelyzet, engedélyezni fogják a csoportos tárlatvezetéseket is. A csoport maximális létszáma az adott járás színétől függ.

A bordó besorolású járásokban nem engedélyezettek a kulturális rendezvények, így a színházi előadások, filmvetítések sem. A többi járásban lehetővé válik a beltéri filmvetítés is. „A létszámkorlát és az ültetési rend ezúttal is az adott járás színétől függ” – jegyezte meg Mikas.

A narancssárga vagy ennél jobb besorolású járásokban az iskolásoknak szánt rendezvények is megtarthatók.

A rózsaszín és piros besorolású járásokban csak kinti fogyasztás engedélyezett. Az ennél kedvezőbb helyzetben lévő járásokban beltéri fogyasztásra is lehetőség nyílik. Narancssárga fázisban egy asztalnál legfeljebb négyen, sárga fázisban legfeljebb hatan foglalhatnak majd helyet. A létszámkorlát nem vonatkozik az egy háztartásban élő személyekre.  

Jövő hétfőtől (május 17.) egyetlen járás sem lesz fekete besorolású a COVID automata szerint. 2 járás bordó, 23 piros, 50 rózsaszín, 4 pedig narancssárga besorolású lesz.  

Bevezető

Hétfőtől, május 17-től engedélyezik a csoportos tárlatvezetéseket a múzeumokban és a galériákban. A piros vagy ennél jobb besorolású járásokban megnyílhatnak a mozik is. Ezt csütörtökön jelentette be Ján Mikas tiszti főorvos.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment