Search by category:
Egyéb kategória

Eddig közel 4,5 ezer feltételezett mellékhatást regisztráltak az oltás beadása után

Eddig közel 4,5 ezer feltételezett mellékhatást regisztráltak az oltás beadása után
Mészáros Richárd
2021. 05. 14., p – 22:38

2021. május 15., szombat – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

A leggyakrabban jelentett súlyos mellékhatások közé tartozott a tartósan megemelkedett vérnyomás, különösen a magas vérnyomással kezelt betegeknél. Előfordult még ájulásközeli állapot, ájulás, trombózis, tüdőembólia, allergiás reakció, átmeneti bénulás vagy rövid ideig tartó eszméletvesztés. Epilepszia miatt kezelt betegeknél epilepsziás roham is előfordulhat. A súlyos mellékhatások közé sorolta a ŠÚKL az oltás meghiúsulását is.

„A mellékhatások előfordulása és intenzitása függ az érintett személy általános egészségi állapotától és életkorától. Az oltás utáni mellékhatások ritkábban fordulnak elő és kevésbé intenzíven jelentkeznek az idősebbeknél. Az beszedett gyógyszerektől, az immunválasztól, és bizonyos esetekben a beoltott személy pszichés állapotától is függ, milyen oltási reakció fordul elő” – emlékeztetett ŠÚKL.

A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) adatai szerint Szlovákiában csütörtökig összesen 1 326 765 ember kapta meg az első oltást, és 616 767-en a másodikat is.

Bevezető
Pozsony |

4492 feltételezett mellékhatást regisztrált csütörtökig a koronavírus elleni védőoltás beadása után az Állami Gyógyszerellenőrzési Ügynökség (ŠÚKL). Ezek közül 272, azaz 6,1 százalék súlyos volt – közölte honlapján a ŠÚKL.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment