Search by category:
Egyéb kategória

A rózsaszín járásokban hétfőtől lehet lagzizni, tobb más szabály is enyhül

A rózsaszín járásokban hétfőtől lehet lagzizni, tobb más szabály is enyhül
Hegedűs Norbert
2021. 05. 22., szo – 17:39

2021. május 22., szombat – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

Hétfőtől a legtöbb járás rózsaszín besorolást kap Szlovákiában a Covid-automata szerint. Ezekben lehetővé válik a lagzik, fogadások, ünnepélyek, estélyek megtartása, csak nem az étterbek beltereiben, mivel azokat továbbra is zárva kell tartani.

Ennek ellenére más helyiségekben engedélyezett lesz 25 személy összejövetele, kültéren pedig 50-en lehetnek. A narancssárga járásokban a limit beltéren 50, kültéren 100 személy, a sárga járásokban pedig 100/250 személy az arány – magyarázza az egészségügyi minisztérium.

A részvételhez 24 óránál nem régebbi antigénteszt, vagy 72 óránál nem régebbi PCR-tesz kell, illetve az oltás is segít, típustól függően két vagy négy héttel az első adag után.

Hétfőtől változik a wellnessközpontokra, fürdőkre, akvaparkokra és konditermekre vonatkozó szabályok is.

A rózsaszín járásokban 15 négyzetméterre egy személy juthat és max. 10 ember lehet a wellnessközpotnokban. A narancssárga járásokban a kapacitás 30 százalékát lehet kihasználni (max. 500 személyig), a sárgákban pedig az 50 százalékát (max. 500 személyig).

A belépéshez itt is 24 óránál nem régebbi antigénteszt, vagy 72 óránál nem régebbi PCR-tesz kell, illetve az oltás is feljogosít a részvételre, típustól függően két vagy négy héttel az első adag után.

A rózsaszín járásokban max. 15 személy lehet a konditermekben (ill. egy személy 25 négyzetméterre). A narancssárga járásokban 20 (egy személy/15m2), a sárga járásokban pedig 30 (egy személy/15m2).

Bevezető

Változnak a fürdőkre, wellnessközpontokra, konditermekre vonatkozó szabályok is.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment