Search by category:
Egyéb kategória

Kalmár a Fortuna Liga legjobbja

Kalmár a Fortuna Liga legjobbja
Orosky Tamás
2021. 05. 24., h – 18:41

2021. május 24., hétfő – 19:00
Friss ikon
Off

Törzs

Sorozatban hatodik alkalommal szerepel DAC-játékos a Fortuna Liga legjobb tizenegyében. Ezúttal Cesar Blackman, Eric Ramírez és Kalmár Zsolt kapott helyet a legjobbak között. Míg az első két futballistát először díjazták, addig a magyar válogatott középpályás már sorozatban harmadszor vehette át a kitüntetést. 

„Sok olyan mérkőzésen vesztettünk pontokat, amelyeken nem szabadott volna. A szezonunk első fele igazán jól sikerült” – értékelte röviden Blackman a díjátadón az idényt. Eric Ramírez pedig megköszönte az egész csapatnak a támogatást, mert nélkülük nem sikerült volna 16 gólt szereznie a szezonban. Elmondása szerint egyáltalán nem bánja, hogy az utolsó fordulóban Dawid Kurminowski megelőzte, mert ő egy remek ellenfél.

Mindössze három játékos őrizte meg tavalyi pozícióját a szezon legjobbjai között: Greif, az akkori győztes, Bozsikov és Kalmár. A többiek idén kerültek be először az év álomtizenegyébe.

A legtöbb szavazatot Kalmár Zsolt szerezte (a 25 lehetségesből 24-et), Eric Ramírez neve 22 szavazócédulán jelent meg.

Kalmár a legjobb

Kalmár, aki márciusban az Év futballistája hagyományos szavazásán már megnyerte a bajnokság legjobb játékosának járó kitüntetést, ezúttal is begyűjtötte ezt a címet. Kalmár térdét pénteken ismét megoperálták, így nem lehetett ott az ünnepélyes díjátadón. De videóban üzent a jelenlévőknek: „Ez pályafutásom legértékesebb individuális díja, nagyon boldog vagyok, hogy a bajnokság legjobb játékosának választottak. Köszönöm a klub támogatását és az edzők, valamint a csapattársaim segítségét, hiszen nélkülük nem nyerhettem volna meg a szavazást.”

Az ifjú csillagok 

Idén negyedszer hirdették ki a tehetségek legjobb tizenegyét. Ebbe a kategóriába azok a játékosok tartoznak, akik az adott idényben koruknak köszönhetően szerepelhetnek hazájuk U21-es válogatottjában. Ebbe a csapatba négy DAC-játékos is befért: Cesar Blackman, Schäfer András, Marko Divkovic és Eric Ramírez. 

Továbbá díjazták a legjobb edzőt, aki a zsolnai MŠK-t vezető Pavol Staňo lett. Szintén a zsolnaiaktól került ki a gólkirály Dawid Kurminowski, aki az utolsó fordulóban szerezett négy találatának köszönhetően előzte meg Eric Ramírezt, összesen 19 gólt szerezve. A Žilina csapata és Peter Čögley (Z. Moravce) nyerte a Fair play díjat. 

A szezon felfedezettjének pedig az aranyosmaróti David Hrnčárt válaszották. A legjobb játékvezető Peter Kráľovič lett. 
Az ankétban a Fortuna Liga csapatainak vezetőedzői, a Ligás Klubok Uniójának elnöke, a Szlovák Labdarúgó-Szövetség képviselő, további szakemberek és a sajtó képviselői szavazhattak.

A bajnokság álomcsapata
Dominik Greif (Slovan 15 szavazat)–Cesar Blackman (DAC, 11), Vaszil Bozsikov  (Slovan, 9), Jakub Kiwior (Žilina, 12), Vernon De Marco (Slovan, 13)–David Hrnčár (Zl. Moravce, 19), Joeri De Kamps (Slovan, 10), Kalmár Zsolt (DAC, 24), Rafael Ratao (Slovan, 10)–David Strelec (Slovan, 6), Eric Ramírez (DAC, 22)
A legjobb játékos: Kalmár Zsolt (DAC)
A legjobb edző: Pavol Staňo (Žilina)
Gólkirály: Dawid Kurminowski (Žilina)
A szezon felfedezettje: David Hrnčár (Zl. Moravce)
A legjobb játékvezető: Peter Kráľovič 
A legjobb játékvezető-asszisztens: Daniel Poláček
Fair play díj: MŠK Žilina és Peter Čögley (Zl. Moravce) 

Cím
A Fortuna Liga díjazottjai

Bevezető

Három DAC-játékos is bekerült a labdarúgó Fortuna Liga 2020/2021-es szezonjának legjobb tizenegyébe. A legtöbb játékost a Slovan adja az álomcsapatba, összesen hatot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment