Search by category:
Egyéb kategória

Egyedi esetekben beoltott személyek is megfertőződhetnek

Egyedi esetekben beoltott személyek is megfertőződhetnek
Hegedűs Norbert
2021. 05. 26., sze – 07:40

2021. május 26., szerda – 08:15
Friss ikon
Off

Törzs

„Május 18-ig a COVID-19 456 585 esetét vettük nyilvántartásba. A beoltott személyek körében 7766 pozitív eset fordult elő” – pontosított Račková. 1 437 945 első adaggal beoltott személyre 6137 pozitív eset jutott. „A pozitivitás tehát a 0,4 százalékot sem haladja meg, annak ellenére, hogy az első adag oltóanyag után még nem várható átfogó védelem” – fűzte hozzá a szóvivő.

Ami a második adagot illeti, 682 859 beoltottra 1629 pozitív eset jutott. A második adag beadása utáni 14 napon belül 845 személy fertőződött meg.

Račková szerint több magyarázat is létezik arra, hogy a beoltott személyek miért fertőződnek meg. A védelmet nyújtó ellenanyagok képződését a beoltott személy immunrendszere is befolyásolja. Nagyon ritkán előfordulhat az is, hogy a vakcina által kiváltott immunreakció nem elégséges. „Általánosságban pedig azt sem lehet kizárni, hogy a beoltott személy a védőoltás beadása előtt, vagy még azelőtt fertőződött meg a SARS-CoV-2 vírussal, hogy a szervezetében az ellenanyagképződés elérte volna a megfelelő szintet” – zárta a szóvivő.

Bevezető

A kutatások és a gyakorlat is igazolták, hogy a Covid-19 elleni vakcinák rendkívül hatékonyak. Egyedi esetekben ugyanakkor beoltott személyek is megfertőződhetnek, mutatott rá Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment