Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: 40 év komolyzene Rimaszombatban

GALÉRIA: 40 év komolyzene Rimaszombatban
Hegedűs Norbert
2021. 05. 27., cs – 11:56

2021. május 27., csütörtök – 13:14
Friss ikon
Off

Törzs

A jubileumi Zenei Ősz utolsó koncertje 2021 tavaszára, egészen pontosan e hét keddre tolódott át. Jordana Palovičová zongoraművész és Ivan Palovič fellépésére május 25-én került sor a rimaszombati művelődési központban. A fellépésen Bach, Hummel, Zeljenka, Say és Bowen zeneművei hangzottak el a két kiváló fiatal művész előadásában a jelenlévő közönség nagy örömére.

k

Leírás

Jordana Palovičová a kötet megkeresztelésében is segédkezett.

A koncert után kerül sor azon 64 oldalas publikáció bemutatására és keresztelőjére, mely a rimaszombati komolyzenei élet 40 évét foglalja össze Eva Čarnoká és Zsélyi Katalin szerkesztésében. A könyvecskében olyan előadóművészek osztják meg gondolataikat az olvasókkal, akit valamilyen módon kapcsolódnak a rimaszombati rendezvénysorozathoz. Találunk itt visszaemlékezéseket, koncertélményeket, régi plakátokat és fényképeket is. Érdekesség, hogy a könyvben ott van az est során fellépő és a kötet megkeresztelésében is segédkező Jordana Palovičová visszaemlékezése is, akinek édesapja, a ma már elhunyt Ivan Palovič a legelső rimaszombati Zenei Ősz egyik fellépője volt.

40 év komolyzene Rimaszombatban
2021. 05. 27., cs – 12:02
Hegedűs Norbert

Gallery images
t

t

t

t

t

t

t

t

t

t

Leírás

Hegedűs Norbert felvételei

A kiadvány mellékletében megtalálható a Zenebarát Kör tagjainak és az összes fellépőnek névsora, kivágott idézetek és köszöntők a krónikákból ill. gazdag képanyag a közelmúlt és a régebbi idők koncertjeiről, propagációs anyagairól. Egy kisvárosban komolyzenei koncerteket szervezni és azokhoz közönséget találni nem épp a legkönnyebb feladat, a szervezők azonban bizakodóak: „Ez a kiadvány negyvenéves hagyomány emlékeit igyekszik összegezni, s egyben éltetni a reményt, hogy a komolyzenei koncerteknek városunkban nemcsak múltja, hanem jövője is van” – írja a kötetben Zsélyi Katalin.

Bevezető
Rimaszombat |

2020-ban ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a rimaszombati Zenei Tavasz és Zenei Ősz koncertsorozat, mely során az évek során kialakult a Zenebarát Kör tagsága. A pandémia tavaly felülírta az évforduló köré szőtt terveket, így az ünneplésre csak idén tavasszal kerülhetett sor.

Település / hely
Rimaszombat

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hegedűs Norbert

Read More

Post Comment