Search by category:
Egyéb kategória

Közülünk valók a VASÁRNAPBAN: Ivana Ivánová geoinformatikus

Közülünk valók a VASÁRNAPBAN: Ivana Ivánová geoinformatikus
Mayer-Ázsoth Réka
2021. 05. 31., h – 09:33

2021. május 31., hétfő – 09:33
Friss ikon
Off

Törzs

A komáromi származású Ivana Ivánová huszonegy éve oktatja, ebből tizennegyedik éve külföldi egyetemeken. Most épp Ausztráliában, ahol az oktatás területén végzett munkájáért márciusban megkapta az Asia Pacific országos díjat.

 

Mikor döntötte el, hogy ezzel szeretne foglalkozni? Laikusoknak hogyan magyarázná el, miről szól ez a tudományág? Amióta műholdak térképezik fel a Földet, elmondható, hogy az adatok abszolút hitelesek, a geoinformatikában kizárt a pontatlanság? Miért döntött úgy, hogy távozik Szlovákiából? Amikor bemutatkozott a holland és a brazil diákjainak, tudták egyáltalán, hol van Szlovákia? Mi döntötte el, hány évet töltött egy bizonyos helyen? Hol különbözött az élet leginkább attól, amit Szlovákiában tapasztalt? Mindenhol azt tapasztalta, hogy csak a tudás számít? Miért kapta az Asia Pacific díjat? Lehet ilyen körülmények között szoros baráti kapcsolatokat kialakítani, vagy az ember eleve úgy áll hozzá, hogy minden csak ideiglenes?

Vrabec Mária interjújában ezekre a kérdésekre is választ kapunk a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

A geoinformatikáról legtöbben nemigen hallottunk, pedig ennek a tudományágnak a segítségével tudják feldolgozni és értékelni a geográfiai adatokat, műholdfelvételekből meghatározni objektumok pontos elhelyezkedését, vagy akár felkutatni terroristák rejtekhelyét.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment