Search by category:
Egyéb kategória

Jelentkeztek a Bajnokok Ligájába a komáromi röpisek

Jelentkeztek a Bajnokok Ligájába a komáromi röpisek
Lencsés Zoltán
2021. 06. 01., k – 18:34

2021. június 1., kedd – 19:50
Friss ikon
Off

Törzs

„Hosszas mérlegelés után hoztuk meg ezt a döntést, mert komoly kötelezettséget jelent számunkra. Ugyanis nemcsak a klubot, az egyetemet, a régiót képviseljük majd, hanem az egész országot. Szlovákiai bajnokok vagyunk, ilyen lehetőség nem mindennap adódik, úgy határoztunk, élünk vele” – magyarázta lapunknak Ferencz László klubelnök, hozzátéve, hogy a másik három európai kupasorozat ezért nem is jött számításba.

A BL-ben számos feltételnek kell eleget tenni, a sportcsarnokoknak is egy sor kritériumnak kell megfelelniük. „A komáromi paraméterek sajnos nem alkalmasak BL-meccs rendezésére, ezért minden valószínűség szerint Nyitrán játsszuk majd a hazai meccseinket, azt a környezetet már jól ismerjük” – mondta a tisztségviselő, utalva arra, hogy az extraligában is a megyei székhelyen fogadták néhány ellenfelünket a járvány idején, amikor tesztelési pont működött a komáromi csarnokban. 

A pandémia miatt egyelőre kérdéses a BL új idényének lebonyolítási formája. Az biztos, hogy június 25-én van tervben a sorsolás, a sorozat pedig október első hetében indulna. „A BL egy pluszmotivációt jelenthet a csapatnak, amelynek megerősítésén dolgozunk. Nemrég igazoltuk le Emanuel Kohútot, a négyszer is a legjobb szlovákiai röplabdázónak megválasztott blokkolót, és hosszabbítottunk František Ogurčákkal is. A Bajnokok Ligája nekik is egy kihívás lesz”– mondta Ferencz László.

Bevezető
Komárom |

Történelmi bajnoki cím után történelmi nemzetközi kupaszereplésre készülhetnek a komáromi röplabdázók: az UJS Rieker extraligás férficsapata jelentkezett a Bajnokok Ligája 2021/2022-es kiírásába. A legrangosabb európai sorozatnak még sosem volt szlovákiai résztvevője.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment