Search by category:
Egyéb kategória

Oroszország nem vár áttörést a Putyin–Biden-csúcstól

Oroszország nem vár áttörést a Putyin–Biden-csúcstól
Mészáros Richárd
2021. 06. 01., k – 17:41

2021. június 1., kedd – 17:45
Friss ikon
Off

Törzs

„Oroszország nem táplál illúziókat és nem próbálja azt a benyomást kelteni, hogy áttörések vagy történelmi sordöntő döntések lesznek. De maga az a tény, hogy a két vezető nukleáris hatalom az első számú vezetők szintjén tárgyal egymással, természetesen fontos és támogatandó” – mondta Peszkov.    

Úgy vélekedett, a két elnöknek meg kell beszélnie, hogy országuk milyen fenyegetéstől tart a közvetlen környezetében és a világpolitikai arénában. Nehezményezte, hogy NATO mind nagyobb szabású hadgyakorlatait már közvetlenül az orosz határok közelében rendezik meg, ami szerinte nem kedvez a párbeszédnek és a problémamegoldási erőfeszítések összehangolásának.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője üdvözölte Washingtonnak azt az elhatározását, hogy nem vezet be újabb szankciókat az Északi Áramlat-2 projekt ellen. Megerősítette, hogy Oroszország továbbra is fel fogja használni az ukrán tranzitot az Európába irányuló gázexporthoz. Emlékeztetett arra, hogy Moszkva és Kijev szerződést kötött a gáztranzitról, amely még mindig hatályos.

Bevezető

Oroszország nem vár áttörést Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök június 16-án esedékes genfi csúcstalálkozójától – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy keddi moszkvai sajtótájékoztatón.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment