Search by category:
Egyéb kategória

Sorsok a VASÁRNAPBAN: Rabként saját testében

Sorsok a VASÁRNAPBAN: Rabként saját testében
Horváth Bianka
2021. 06. 07., h – 09:27

2021. június 7., hétfő – 09:27
Friss ikon
Off

Törzs

Sűrű volt a program az alsótátrafüredi gyermekgyógyintézetben, így változtattunk a terven, csak azután beszélgettünk Vlastával, Nikolka anyukájával, hogy hazatértek Losoncra. A mosolygós, angyalarcú kislánynak jót tett a kezelés, új dolgokat tanult. Ráadásul szeret emberek között lenni, de a pandémia miatt egész télen buborékban éltek, az intézetben azonban sokkal nyugodtabb volt – meséli az anyuka.

 

Mi minden kell ahhoz, hogy elutazhassanak Kassára rehabilitációra? Miben segít a bátyja? Mi az a polineuropátia? Hogyan derült ki, hogy Nikolka beteg? Mit mondtak az orvosok? Mennyit romlott az állapota rövid idő alatt? Mi lett az újabb fertőzés következménye? Tudnak-e kirándulni? Hogyan borította fel az életüket a világjárvány?

Urbán Klára riportjában ezekre a kérdésekre is választ kapunk a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

A tízéves Illés Nikolka hároméves koráig egészséges, bűbájos, csivitelő, izgő-mozgó gyerek volt, míg egy napon cserben hagyták az angyalkák: a losonci kislány megbetegedett. A diagnózis: polineuropátia, amely a környéki idegek autoimmun reakción alapuló működési zavara. Tolószékbe kényszerült, nem beszél, légzészavarral küzd, csövön keresztül táplálják.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment