Search by category:
Egyéb kategória

A hatodik hodosi aranyfejezet

A hatodik hodosi aranyfejezet
Mészáros György
2021. 06. 09., sze – 17:30

2021. június 10., csütörtök – 15:18
Friss ikon
Off

Törzs

Szereztek már ilyen könnyen bajnoki elsőséget?
Nem emlékszem, hogy lett volna, hiszen minden évben hosszú lejáratú pontvadászat végén jött az éremcsata. De ez is bajnoki arany, bekerül a krónikába, és senki se fogja kérdezni, hogyan született. Ősszel három forduló ment le, aztán jött a kényszerszünet, majd ez a zárótorna, ahova az extraligás csapatokból a három legjobb játékos eredményei alapján a legjobb nyolc alakulatot hívták meg. Valóban ilyen könnyen nem szereztünk még bajnoki címet, de a kialakult helyzet ezt hozta magával.

Erőnyerőként 5:0 a negyeddöntőben, 5:0 az elődöntőben a rózsahegyiek, majd 5:1 a döntőben a rozsnyói Geológ ellen. Ennyire jó, ennyire kimagaslik a mezőnyből a Samuel Novota– Peter Šereda–Zoltán Lelkeš trió?
Šereda a legtapasztaltabb szlovák játékos, hosszú külföldi múlttal és válogatottbeli szerepléssel. Novota idén jobban játszott, mint tavaly. Közülük Lelkeš a leggyengébb láncszem, egyetlen vesztes meccsünk is az ő nevéhez fűződik, a többit viszont hozta. Legközelebb már negyedik játékost is szeretnénk szerződtetni. 
A rozsnyóiak erősebbek voltak, mint tavaly, Péter Ingemar is a soraikba került, fiatalok, de még nem értek meg a bajnoki címre, amit az is bizonyít, hogy az egyetlen vereségünkön kívül valamennyi csatát 3:0-ra nyertük, igaz, szoros játszmákban.

Az őszi nyitány után asztaliteniszezni sem lehetett. Hogyan élte át a hodosi csapat a pandémiás hónapokat?
A legnehezebb időszak január volt, amikor nem edzhettek a fiúk. Aztán már nyílt lehetőség a gyakorlásra, a sportág pozsonyi központjában korlátozott létszámban játékosaink is bekapcsolódhattak az edzésmunkába. Mivel külföldön voltak versenyek, elindult csapatunk az ETTU-kupában. Minden a horvátországi Varasdon buborékban zajlott. A négyes csoportból továbbjutva végül a 9–12. helyen zártak. Ilyen eredményesek még egyszer sem voltak az európai kupában, de más szlovákiai csapat sem. Szóval edzésben voltak a fiúk, ami a zárótornán is előnyükre szolgált. 

Hét évad, hat bajnoki elsőség. Miért ilyen eredményes a hodosi alakulat?
Nehéz kérdés, de van rá válaszom. Sok jó játékos létezik Szlovákiában, de nekünk sikerül mindig a legjobb gárdát összerakni. Keretünk 2015 óta alig változott. Lelkeš mind a hat bajnoki aranynál ott volt, Novota ötnél és Šereda is már kettőnél. Rendre csak a harmadik ember cserélődött. Olyan játékosokat igazolunk, akik emberi tulajdonságaikkal is beleillenek a csapatba. Erre jó szimatunk van. A vezetők meg évtizedek óta szívvel-lélekkel végzik a dolgukat, támogat bennünket a falu és több más szponzor, ami elengedhetetlen a siker eléréséhez.
 

Bevezető

Ilyen kurta még egyszer sem volt a hodosi férfi asztali-teniszcsapat menetelése a bajnoki aranyéremért. Pozsonyban két nap alatt felértek az extraligás dobogó legfelsőbb fokára, 2015 óta hatodszor lettek bajnokok. Jozef Kmeť klubelnök válaszolt kérdéseimre.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
J. Mészáros Károly

Read More

Post Comment