Search by category:
Egyéb kategória

A vállalkozók többsége nem aktív a neten

A vállalkozók többsége nem aktív a neten
Molnár Iván
2021. 06. 10., cs – 17:16

2021. június 11., péntek – 13:00
Friss ikon
Off

Törzs

Míg 2007-ben Szlovákia lakosságának csupán a fele használta kisebb-nagyobb rendszerességgel az internetet, és akkor is leginkább csak e-mailek küldésére, mára ez az arány 90 százalékra nőtt, és a többség már elsősorban a közösségi oldalak végett csatlakozik a világhálóra. Az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat legfrissebb felmérése szerint a szlovákiai vállalkozások nagy része azonban továbbra sem használja ki kellőképp a közösségi oldalak kínálta lehetőségeket.

„Az Eurostat adatai szerint a szlovákiai vállalkozók nagyjából 40 százaléka népszerűsíti a cégét olyan közösségi oldalakon, mint a Facebook, az Instagram vagy a LinkedIn, míg például Máltán ez az arány meghaladja a 80, Dániában, Hollandiában és Cipruson pedig a 70 százalékot” – mondta el lapunknak Lenka Buchláková, a FinGO.sk pénzügyi tanácsadó társaság elemzője. Szlovákia e tekintetben továbbra is a sereghajtók közé tartozik az Európai Unióban, azonban még így sikerült megelőznie Lengyelországot és Magyarországot is, ahol ugyanez 35–37 százalék között mozog.

„A közösségi oldalakon jelen levő vállalkozók nagy része ezt termékeinek a népszerűsítésére használja, de sokan ezen keresztül keresnek új alkalmazottakat is” – tette hozzá Buchláková. Jelentős különbségek vannak azonban az egyes ágazatok között is. A közösségi oldalak kínálta előnyöket leginkább a kiskereskedelemben, a turizmusban és az ingatlanpiacon vállalkozók veszik igénybe. „Míg a nagyobb, több mint 250 embert foglalkoztató uniós cégek kétharmadának van aktív profilja valamelyik közösségi oldalon, a kisebb, pár tucat embernek munkát adó vállalkozások esetében ez az arány 40 százalék körül mozog” – mondta el Buchláková. Szerinte az internetezésben a fiatalabb generációk ugyan verhetetlenek, hiszen a 16 és 19 év közötti korosztálynak például a 99 százaléka fenn van a neten, a cégeknek lassan az idősebb generációk megszólításánál is egyre többször kell majd igénybe venniük a közösségi oldalakat, hiszen már a 65 és 74 év közötti szlovákiai nyugdíjasok több mint harmada is internetezik.

Bevezető
Pozsony |

Szlovákiában ma már a nyugdíjasok több mint harmada is internetezik, és ott van a közösségi oldalakon, a vállalkozások többsége azonban még mindig nem él az ezek adta lehetőségekkel a cége és termékei népszerűsítésénél.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment