Search by category:
Egyéb kategória

Heger: A helyreállítási terv célja a színvonalas oktatás és egészségügy

Heger: A helyreállítási terv célja a színvonalas oktatás és egészségügy
Mészáros Richárd
2021. 06. 10., cs – 16:52

2021. június 10., csütörtök – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

„A reformok célja, hogy Szlovákia modern, fejlett és igazságos országgá váljon. A reformokat azonban nem diktálhatják felülről, a közös munkáról kell szólniuk” – mutatott rá Heger, hozzátéve: a helyreállítási terv különösen nagy hangsúlyt fektet a színvonalas oktatás és egészségügy megteremtésére.

A miniszterelnök az oktatási reformtól azt várja, hogy a pedagógusok motiváltabbak lesznek, és a fiatalok nem fognak kivándorolni. Az egészségügyi reform legfőbb célkitűzése pedig a halálozási ráta csökkentése. „A tervünk már Brüsszelben van, várjuk a jóváhagyást” – közölte Heger.

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) a konferencián elmondta: az egészségügy fejlesztésére szánt forrásokból új kórházakat fognak építeni, illetve támogatni fogják a hosszú távú egészségügyi ellátást, az utókezeléseket (gyógyfürdők) és a palliatív ellátást is. További cél, hogy megkönnyítsék és meggyorsítsák az új és innovatív gyógyszerek behozatalát. A prioritások közé tartozik a kórházreform is, az ezzel járó rendszerszintű változásokkal együtt.

A jelenlegi választási ciklusban Lengvarský a betegségek megelőzésére akarja helyezni a hangsúlyt. Az egészségbiztosítókkal együttműködve tervezi egy kényelmes előjegyzési rendszer bevezetését is.

Bevezető
Pozsony |

A helyreállítási tervbe foglalt reformok legfőbb céljai a színvonalas oktatás és egészségügy, valamint az igazságos állam. Ezek megvalósításághoz kölcsönös együttműködés szükséges, jelentette ki a csütörtöki ITAPA 2021 konferencián Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment