Search by category:
Egyéb kategória

A járvány kitörése előtt legalább 38 állatfajt illegálisan árusítottak a vuhani piacokon

A járvány kitörése előtt legalább 38 állatfajt illegálisan árusítottak a vuhani piacokon
Balaskó Réka
2021. 06. 11., p – 12:52

2021. június 11., péntek – 14:30
Friss ikon
Off

Törzs

2017 májusa és 2019 novembere között 38 emlős-, hüllő- és madárfaj egyedeit találták meg a vizsgált négy vuhani piacon. Köztük olyan állatokat is, mint a nyérc és a cibetmacska, amik közvetítőfajokként szolgálhattak a vírust eredetileg hordozó denevérek és az emberek között – írja a ViceScientific Reports nevű szaklapban megjelent kutatás alapján. 

Néhány virológus szerint az utóbbi feltevés a valószínűbb, mivel a vuhani piacokon sok lehetséges közvetítőfaj volt jelen, továbbá az állatokat rossz higiéniai körülmények között tartották, és helyben vágták le. Ezek a feltételek pedig kedveztek annak, hogy a vírus állatról emberre terjedjen.

Kína tagadta, hogy a vuhani Huanan piacon, ahová az első covid-betegek 28 százaléka járt, illegális állatkereskedelem folyt volna.

A tudósok következő lépésként azt akarják kideríteni, honnan származnak a piacokon árult vadállatok, ezután megvizsgálnák a fajokat, hogy fellelhető-e bennük a vírus.

(br, 444, Vice)

Bevezető

Egy kutatásból kiderül, hogy legalább 47 ezer vadállatot illegálisan árusítottak a vuhani piacokon még a járvány kitörése előtt. Olyan fajokat is árultak, amelyek hordozói lehettek a vírusnak.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment