Search by category:
Egyéb kategória

Döntetlent harcolt ki Wales a svájciakkal szemben

Döntetlent harcolt ki Wales a svájciakkal szemben
Mészáros Richárd
2021. 06. 12., szo – 17:21

2021. június 12., szombat – 17:25
Friss ikon
Off

Törzs

Wales-Svájc 1–1 (0–0)

Baku, 10 000 néző, v.: Turpin (francia)
    gólszerzők: Moore (74.), illetve Embolo (49.)
    sárga lap: Moore (47.), illetve Schär (30.), Mbabu (63.)
 

Cím
Európa-bajnokság, A csoport, 1. forduló:

Ward – Roberts, Rodon, Davies, Mepham – Morrell, Allen, Ramsey (Ampadu, 93.) – James (Brooks, 75.), Moore, Bale

Cím
Wales:

Sommer – Elvedi, Schär, Akanji – Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodríguez – Shaquiri (Zakaria, 66.) – Embolo, Seferovic (Gavranovic, 84.)

Cím
Svájc:

49. perc: Jobb oldali svájci szöglet után Embolo fejelt öt méterről a walesiek kapujába (0–1).

74. perc: Ugyancsak jobb oldali sarokrúgást követően jött össze az egyenlítés, kis szöglet után hátrébb került a labda, onnan érkezett az ívelés, Moore pedig a rövid oldal felé lendületesen érkezve fejelt a hosszú alsóba (1–1).

Cím
II. félidő:

Kiegyenlített volt a mérkőzés eleje, mindkét oldalon akadt egy-egy nagy helyzet: a 15. percben bal oldali walesi beadás után Moore szépen fejelt, Sommer bravúrral tolta ki a léc alá tartó labdát, aztán a 20. percben a túloldalon Schär sarkalása jelentett váratlan veszélyt. A svájciak birtokolták többet a labdát és több lövési kísérletük is akadt, de a walesiek szervezetten, stabilan védekeztek, és ha lehetőségük nyílt rá ellentámadásokat vezettek, melyekben volt veszély. A szünet előtt még Seferovic előtt adódott nagy esély, de nem jól találta el a labdát. Összességében kevés volt az igazán komoly gólszerzési lehetőség az első játékrészben.

A második félidő elején előbb nagy helyzetet hagyott ki a védők közül kilépő Embolo, pár másodperccel később viszont már pontos volt és szép fejessel vezetéshez juttatta csapatát. A hátrányba kerülő walesiek kénytelenek voltak feladni addigi taktikájukat, megpróbálták tartani a labdát és abból támadásokat vezetni, így viszont a svájciak előtt több terület adódott, akik ebben a szakaszban lezárhatták volna a mérkőzést. A hajrához közeledve összejött a walesi egyenlítés, majd a svájciak a 85. percben még szereztek egy lesgólt: az egy perccel korábban beállt Gavranovic csapott le a középre fejelt labdára, be is lőtte, de videós elemzés után a találatot visszavonták.

A svájciak nagy erőkkel támadtak az utolsó percekben, de nem tudták a maguk javára fordítani az állást.

Bevezető

Wales 1–1-es döntetlent játszott Svájccal szombaton a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, az A csoport első fordulójában, Bakuban.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment