Search by category:
Egyéb kategória

EURO-2020 – Cseh győzelem Skóciában, Schick történelmi gólja

EURO-2020 – Cseh győzelem Skóciában, Schick történelmi gólja
Mészáros Richárd
2021. 06. 14., h – 17:05

2021. június 14., hétfő – 17:05
Friss ikon
Off

Törzs

Csehország-Skócia 2–0 (1–0)

Glasgow, Hampden Park, 9847 néző, v.: Daniel Siebert (német)
    gólszerző: Schick (42., 52.)

Cím
Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló, D csoport:

Vaclik – Celustka, Coufal, Kalas, Boril – Darida (Sevcik, 87.), Masopust (Vydra, 72.), Soucek, Jankto (Hlozek, 72.), Kral (Holes, 67.) – Schick (Krmecnik, 87.)

Cím
Csehország:

Marshall – O’Donnell (Forrest, 79.), Robertson, Cooper, Hanley, Hendry (McGregor, 67.) – McTominay, McGinn, Armstrong (Fraser, 67.) – Dykes (Nisbet, 79.), Christie (Adams, a szünetben)

Cím
Skócia:

42. perc: Darida ugratta ki a jobb oldalon felfutó Coufalt, aki tökéletesen ívelt közepére, Schick pedig kiemelkedve a tömegből, hét méterről a jobb alsó sarokba bólintott (1–0).

Cím
I. félidő:

52. perc: Schick kapott egy átadást a felezővonalnál, de ahelyett, hogy megindult volna, egy fantasztikus lövéssel, a félpálya közeléből, 45,44 méterről átemelte a hazaiak kapusát, megszerezve ezzel az Eb-k történetének egyik legszebb gólját.

Cím
II félidő:

A találkozó elején ugyan a skótok futballoztak lendületesebben, de a csehek fokozatosan jöttek bele a meccsbe és a félidő közepére teljesen kiegyenlített lett a játék. A vendégek a hajrában Schick fejesgóljával kerültek előnybe.

A fordulást követően a skótok kis híján egyenlítettek, de Hendry előbb a kapufát találta el, majd Vaclik védett óriásit. Nem sokkal ezután jött az Eb egyik legszebb megmozdulása, Schick a félpálya közeléből növelte a csehek előnyét. Az ilyen jellegű statisztikákat 1980 óta mérik, és a Bayer Leverkusen támadójának 45,44 méteres találata a legtávolabbi az Eb-ken. A régi rekordot a német Torsten Frings tartotta 35,3 méterrel, aki 2004. június 15-én a Hollandia elleni portói csoportmeccsen talált be.

A folytatásban a skótok mindent megtettek, de a csehek közül mindig volt egy védő vagy a kapus, aki a kulcsfontosságú pillanatokban menteni tudott, így az eredmény nem változott.

Bevezető

A cseh válogatott Patrik Schick duplájával 2–0-ra legyőzte Glasgow-ban a skót csapatot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának hétfői összecsapásán.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment