Search by category:
Egyéb kategória

Nagymegyeren lettek világbajnokok a veteránok

Nagymegyeren lettek világbajnokok a veteránok
Mészáros György
2021. 06. 21., h – 18:39

2021. június 22., kedd – 09:45
Friss ikon
Off

Törzs

Mezei Tibor jelentős versenyzői múlttal 2007-ben tűnt fel a veteránok mezőnyében. Két világbajnoki címe (2011 – Limasszol, 2018 – Barcelona) mellé Nagymegyeren harcolta ki a harmadikat. „Fura verseny volt, mintha magam ellen harcoltam volna, nem láttam az ellenfeleimet. Taktikázni se nagyon lehetett – meséli szokatlan versenyélményeit a bősi veterán. – Azt mondanám, hogy jó edzés volt. Mivel három időzónára volt osztva a világ, csak európai riválisaimat láttam, azokat simán vertem, de nem tudtam, mit emelnek az amerikaiak, akik utánunk versenyeztek. Végül is sikerült nyernem az M55-ös kategória 109 kilósai között, összesen 222 kiló került a fejem fölé. Lehetett volna több is, mert 127 kilós lökésemet nem ismerték el, de anélkül is világelső lettem.”
 

Juhász Tibor

Leírás

 Juhász László pedig úgyszintén felkerült a világbajnokok listájára

Juhász László először lett világbajnok, az M60-as kategória 67 kilósai között 160 kg-mal győzött. „Nem voltak jó érzéseim, tartottam a versenytől, de miután emelőtermünkben is meglett a technikai háttér, mégis belevágtunk – beszél az előzményekről a nagymegyeri sportember. – Én 73 kilóban versenyzek, de mikor mérlegeltük esélyeimet, inkább lefogyasztottam a 67-esbe, és megérte, mert azt megnyertem. Voltak már vb-érmeim, de az elsőségért járó mégis valamivel fényesebb. Igaz, nem tudom, hogyan és mikor jut el hozzám, de az a lényeg, hogy kiharcoltam. Zavart, hogy nem lehetett követni a versenyt, izgultunk, hogy mi lesz. Az európaiakról volt áttekintésünk, a tengerentúliakra várni kellett. Én 165 kilóval neveztem be, de mivel szakításban és lökésben is egyszer hibáztam, összetettben öt kilóval kevesebbet teljesítettem, de végül minden jól sült el, és nagymegyeriként Nagymegyeren lettem világbajnok.”

Lénárt Rudolf csapatvezető hozzáteszi, hogy a két világbajnokon kívül további két súlyemelőjük indult a világbajnokságon. „A harmadik érem Németh Vince nevéhez fűződik, aki az M50-es kategória 81 kilósainak társaságában 215 kilós összteljesítménnyel lett második, világbajnokságon először érmes. A nagymegyeri klub negyedik indulója, Megály János az ötödik helyen végzett, ő az M55-ös korosztály 81 kilósai között 190 kg-mal végzett – egészíti ki a csallóköziek mérlegét a tisztségviselő. – Mintegy 800 emelő indult a vb-n. Három időzónába osztották a mezőnyt, s a világ különböző pontjáról háromtagú zsűri figyelte a versenyzők interneten közvetített kísérleteit. Maximálisan elégedett vagyok a fiúk teljesítményével. A felkészültségük alapján a két győztestől győzelmet is vártam, Németh Vincét harmadiknak saccoltam, másodiknak futott be. Megály János kellemetlen meglepetést okozott, mert a dobogó harmadik fokára vártam. Igaz, erős mezőnybe került, de az ötödik hely már nem érem…” 

Bevezető

Ilyen még nem volt! Több évti-zedes emelői múlttal rendel-kező veteránoktól hallottam ezt a mondatot. És valóban így van, mert két csallóközi ver-senyző odahaza, Nagymegye-ren lett világbajnok, úgy, hogy közben klubtermükben csak egyedül viaskodtak a súlyzók-kal, miközben ellenfeleikkel és a bírókkal csak online kapcsolatuk volt. Mezei Tibor harmadszor, Juhász László először lett világelső. 
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
J. Mészáros Károly

Read More

Post Comment