Search by category:
Egyéb kategória

Almási László: Az Ostrava nagyon akart engem

Almási László: Az Ostrava nagyon akart engem
Mészáros György
2021. 06. 23., sze – 17:57

2021. június 24., csütörtök – 13:18
Friss ikon
Off

Törzs

A 22 éves csatár ez év januárjában került kölcsönbe az orosz Premjer Ligában szereplő Ahmat Groznij csapatába, ahol 11 meccsen két gólpassz fűződött a nevéhez. Az orosz csapat azonban nem élt az opciós jogával, és nem hosszabbította meg Almási szerződését, így visszatért a Ružomberokhoz.

„Már itthon voltam Szlovákiában, mikor jött a megkeresés az Ostrava csapatától. Maga az edző volt, aki felhívott (a cseh csapat jelenlegi edzője Ondřej Smetana – a szerk.), és kérte, hogy csatlakozzak a csapathoz. Ezután kezdődtek meg a tárgyalások a Ružomberok és az Ostrava között, és szerencsére sikerült megegyezniük. A cseh ligát ismerem, úgy gondolom, hogy jó helyre kerültem” – mondta a megkeresésről Almási.

Arról, hogy miért az Ostrava csapatát választotta, így nyilatkozott az egykori DAC-játékos: „A tárgyalások során végig korrektek voltak, úgy éreztem, nagyon akarják, hogy hozzájuk igazoljak. Tudom, hogy óriási tradíciója van a klubnak, és ha lehetséges, akkor 10-12 ezer szurkoló jár a hazai mérkőzéseikre. A cseh ligának megvan a minősége is, így minden adott volt a klubváltáshoz” – mondta a csatár, aki négyéves szerződést kötött a csehekkel, aminek szintén örül, mert úgy érzi, hogy ez a bizalom jele felé. 
Az előző kiírás nyolcadik helyezettje hétfőn kezdte meg a felkészülést a következő szezonra, amelyre Almásinak már meg is vannak a konkrét céljai: „Az első és legfontosabb célom, hogy a beverekedjem magam a kezdőbe, aztán pedig jöhetnek a gólok. Szeretném gólokkal segíteni a csapatot, és ezzel meghálálni a felém mutatott bizalmat.” 

Bevezető

A csallóközi Almási László az oroszországi kitérő után a cseh labdarúgó-bajnokság felé vette az irányt, és a Baník Ostrava csapatába igazolt.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment