Search by category:
Egyéb kategória

Döntetlent játszott a magyar válogatott a németekkel

Döntetlent játszott a magyar válogatott a németekkel
Hegedűs Norbert
2021. 06. 23., sze – 22:58

2021. június 23., szerda – 22:58
Friss ikon
On

Törzs

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a 11. percben Szalai Ádám gyönyörű fejes góljával szerzett vezetést, majd a németek a 66. percben egyenlítettek Kai Havertz révén, de örömük nem tartott sokáig, mivel Schäfer András azonnal válaszolt. A hazai csapat Leon Goretzka 84. percben szerzett találatával jutott tovább és foszlatta szét a magyar álmokat.

A magyar csapat két pontjával a világbajnok és csoportgyőztes franciák, a második németek, illetve a címvédőként harmadik helyen továbbjutó portugálok mögött zárt a négyesében, miután a francia és a portugál gárda 2-2-es döntetlent játszott egymással a Puskás Arénában.

A franciákra Svájc, a németekre Anglia, a portugálokra pedig Belgium vár a nyolcaddöntőben.

    Európa-bajnokság, csoportkör, 3. forduló, F csoport:
Németország-Magyarország 2-2 (0-1)
———————————-
München, 12 413 néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)
    gólszerző: Havertz (66.), Goretzka (84.), illetve Szalai Á. (11.), Schäfer (68.)
    sárga lap: Gündogan (30.), Sané (61.), illetve Botka (29.), Szalai Á. (64.), Fiola (66.)

    Németország:
    ————
Neuer – Ginter (Volland, 82.), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan (Goretzka, 59.), Kroos, Gosens (Musiala, 82.) – Havertz (Werner, 67.), Sané – Gnabry (Müller, 67.)

    Magyarország:
    ————-
Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Kleinheisler (Lovrencsics, 88.), Nagy, Schäfer, Fiola (Nikolics, 88.) – Szalai Á. (Varga K., 82.), Sallai (Schön, 75.)

    I. félidő:
    ———-
    11. perc: Nego iramodott meg a jobb oldalon, majd Sallainak passzolt, aki jobbról középre adott, a jö ütemben érkező Szalai Ádám pedig két német védő gyűrűjében nyolc méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát (0-1).

    II. félidő:
    ———–
    66. perc: egy jobb oldali német beadásra rosszul jött ki Gulácsi, így a mögötte érkező Hummels az égbe fejelt, a lehulló labdát pedig Havertz fejelte a kapuba (1-1).
    68. perc: Szalai ugratta ki Schäfert, aki a kapujából rossz ütemben kilépő Neuer mellett a kapuba fejelt (1-2).
    84. perc: Kroos lövését még sikerült blokkolni, de a labda Goretzka elé pattant, aki 13 méterről nem hibázott (2-2).

A meccs helyszínének szivárványszínű kivilágítása körül napok óta tartó vita hamar újabb fejezetéhez érkezett, amikor még el sem kezdődött a mérkőzés, ugyanis a magyar himnusz lejátszása közben egy néző a pályára rohant kezében szivárványszínű zászlót lobogtatva.

a

Ez azonban nem zavarta meg a koncentrációban a játékosokat, a németek azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, Gulácsit pedig már a negyedik percben tesztelték, ugyanakkor azt a magyarok is jelezték, hogy labdaszerzés után azonnal támadásba lendülnek, azaz mindkét csapat azt játszotta, amit előzetesen várni lehetett. A hazai nyomás ellenére az első végigfutó magyar kontra rögtön góllal végződött Sallai precíz beadásának és a fejsérülése után visszatérő Szalai Ádám hajszálpontos, látványos fejesének köszönhetően. A bekapott gól nem változtatott a játék képén, a németek támadtak, a magyarok védekeztek és vártak a kínálkozó megugrási lehetőségre. A félidő derekán először szorult be igazán Marco Rossi együttese, amit Hummels keresztlécen csattanó fejese, majd Gulácsi újabb szép védése jelzett.

Ahogy a meccs előtt, úgy a 30. perc tájékán ismét „leszakadt az ég”, ömlött az eső, a német rohamok viszont abbamaradtak. Bár a hazaiak a szünetig is fölényben futballoztak, újabb helyzetet nem tudtak kialakítani az előző két meccshez hasonló precizitással és önfeláldozással védekező magyarok ellen, sőt Sallai és Schäfer távoli kísérlete szolgáltatott némi izgalmat az első félidő hajrájában.

A folytatást nagy lendülettel kezdte az esélyesebb német együttes, de a magyar védelem továbbra is állta a rohamokat. A magyar futballisták jószerivel hibátlanul tették a dolgukat, mindig akadt egy játékos, aki menteni, szerelni, becsúszni, fejelni vagy blokkolni tudott, a védelem tagjai láthatóan extázisban játszottak. Ráadásul a magyarok ebben a periódusban sem mondtak le a gyors ellenakciókról, de igazi veszélyt pontrúgásból jelentettek: előbb egy rögzített szituációt követően az előző meccs hőse, Fiola nem találta el jól a labdát ígéretes helyzetből, majd Sallai szabadrúgásból a kapufára lőtt.

A németek végül egy egyéni hiba következtében – Gulácsi aláfutott egy beadásnak – egyenlítettek, azonban a magyarok első támadásukból válaszolni tudtak Schäfer első válogatottbeli góljával. Ez a találat a hazai szurkolókat teljesen elnémította, a német csapatot pedig „megfogta”, percekig nem ocsúdtak fel az újabb sokkhatásból. A 80. perctől viszont ismét fokozódott a nyomás a magyar kapun, s végül Goretzka révén a német fölény góllá érett. A magyaroknak a hátra lévő időben már nem volt esélyük újabb gólra, így bár sokáig továbbjutásra álltak, végül búcsúztak a csoportkört követően, hiába számít bravúrnak a döntetlen is.

Bevezető

A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment