Search by category:
Egyéb kategória

A Híd és az Összefogás egyelőre óvatos az MKP javaslatával

A Híd és az Összefogás egyelőre óvatos az MKP javaslatával
Nagy Roland
2021. 06. 24., cs – 16:00

2021. június 25., péntek – 10:47
Friss ikon
Off

Törzs

A MKP a múlt hétvégén tartotta Országos Tanácsát (OT), amely során az alakulóban lévő Szövetség alapszabály-javaslatáról egyeztettek. Az OT ülése után Forró Krisztián pártelnök kijelentette, hogy az MKP készen áll egyesülni a Híddal és az Összefogással, ám az alapszabály-javaslatban olyan pontokat is módosítottak, amelyeket korábban a másik két partner már lezárt kérdésnek tekintett. Ezekről Forró nem kívánt bővebben beszélni, elmondása szerint először a másik két félnek küldik el a teljes dokumentumot.

Berényi József, a párt alelnöke viszont elárult néhány olyan pontot, amelyet az MKP mindenképpen az alakuló párt alapszabályában szeretne látni. Ezek közé tartozik, hogy a magyar trikolórnak meg kell jelennie a Szövetség logójában, és a tárgyalásoknak elsősorban magyar nyelven kell zajlania (helyi szinten, ha szükség van rá, más nyelv is használható). Továbbá a pártban érvényesülnie kell az alulról építkezés elvének.

Az MKP kész az egyesülésre, de új feltételei is vannak

Pozsony |

Pozsonyban tartotta Országos Tanácsát (OT) a Magyar Közösség Pártja (MKP).

Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke lapunk megkeresésére azt mondta, ők nem kívánnak beleszólni abba, hogy a másik két platform belső döntéshozatala hogyan épül fel, de továbbra is ahhoz fogják tartani magukat, amiben a hárompárti egyeztetés során megállapodtak.

„A tárgyalásokon két alapelvben egyeztünk meg. Az egyik, hogy csak a mindhárom partner által jóváhagyott tervezetet viszi mindenki a szélesebb pártszervek elé. A másik, hogy a dokumentumokról egészben fogunk szavaztatni: vagy jóváhagyják, ahogy le lett tárgyalva, vagy nem. Mi ehhez tartottuk magunkat a múlt szombati közgyűlésen, és ehhez fogjuk tartani magunkat a következő napok belső egyeztetésein is. Számunkra az a mérvadó alapanyag, amiben a nagyon hosszú tárgyalások során megegyeztünk”

– nyilatkozta Mózes.

A feltételekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, csak azokat a pontokat kapták meg, amelyek a sajtóban is megjelentek.

„Az Összefogás elnöksége péntek este fog ülésezni egyebek mellett ebben a témában is”

– tette hozzá a párt vezetője.

A módosított feltételekkel kapcsolatban felkerestük a Hidat is.

„A Híd a párt OT ülése előtt nem kívánja kommentálni sem az Összefogás, sem az MKP grémiumainak határozatait. A Híd Országos Tanácsa szombaton, azaz június 26-án ülésezik, és a küldöttek arról tanácskoznak majd, amiről a több száz órányi hárompárti egyeztetéseken már megegyezés született”

– reagált Magdeme Klára, a párt szóvivője.

Bevezető
Pozsony |

Az MKP Országos Tanácsa a hétvégén módosítva fogadta el azt az alapszabály-javaslatot, amelyet a három párt az utóbbi hónapokban megtárgyalt egymással. Az Összefogás és a Híd egyelőre óvatosan kezeli az újonnan kialakult helyzetet.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment