Search by category:
Egyéb kategória

Vallo: A pozsonyiak legalább 75 százalékát be kell oltani

Vallo: A pozsonyiak legalább 75 százalékát be kell oltani
Hegedűs Norbert
2021. 06. 24., cs – 16:17

2021. június 24., csütörtök – 16:44
Friss ikon
Off

Törzs

Pozsonyban a legfrissebb adatok szerint a lakosság 52 százaléka vette fel az első, és 38 százaléka a második adag vakcinát. Vallo szerint ez nem elég. A szakértők véleményét tolmácsolva kijelentette: kollektív immunitásról csak 75 százalékos átoltottság esetén beszélhetünk. „Ez az én célom is” – fűzte hozzá.  

„A nyarunk nyugodt lesz. Az őszi hullámnak ott, ahol a legmagasabb lesz az átoltottság, csekély hatása lesz, és elegendőek lesznek a legenyhébb korlátozások” – állapította meg Alexandra Bražinová, a Komenský Egyetem Orvosi Karának epidemiológusa.

A főpolgármester hozzátette: nyáron ugyan lazábbak a járványellenes óvintézkedések, a lakosság ennek ellenére nem ringathatja magát a biztonság hamis illúziójába. „A vírus ősszel visszatér. Ezért arra buzdítok minden pozsonyi lakost, hogy ne habozzon, és jelentkezzen a védőoltásra, ha eddig még nem tette meg” – zárta Vallo.

Bevezető

Ha biztonságosabb körülmények között és szabadabban akarunk élni Pozsonyban, fontos, hogy a fővárosi lakosok legalább 75 százaléka be legyen oltva a COVID-19 betegség ellen. Ezt Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere jelentette ki csütörtökön, és egyben arra buzdította a fővárosiakat, hogy oltassák be magukat.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment