Search by category:
Egyéb kategória

Az SaS egykulcsos jövedelemadót javasol

Az SaS egykulcsos jövedelemadót javasol
Molnár Iván
2021. 06. 24., cs – 16:45

2021. június 25., péntek – 14:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Az elmúlt időszakban sorra intettünk búcsút a járványügyi megszorításoknak, így itt az ideje, hogy felvázoljuk a járvány utáni legszükségesebb lépéseket” – mondta el Richard Sulík gazdasági miniszter, az SaS elnöke, aki szerint az általuk kidolgozott javaslatokat jövő hétfőn, június 28-án terjesztik a koalíciós tanács elé. „Remélem, hogy a koalíciós partnereink is egyetértenek a javaslataink többségével. Ezek ugyan önmagukban is megállják a helyüket, a legnagyobb hatékonyságot azonban akkor érhetnénk el, ha mindet egyszerre fogadnánk el” – tette hozzá Sulík.

A már említett egykulcsos adón kívül az SaS gátat szabna az építési telkek túlzott megadóztatásának, és a cégeknek lehetővé tenné, hogy ők döntsenek a vagyonleírások idejéről és nagyságáról is. Ján Oravec gazdasági államtitkár a javasolt intézkedések közül a vállalkozói környezet javítását célzó második intézkedéscsomagra és a leginkább sújtott ágazatoknak folyósított támogatásokra hívta fel a figyelmet. „Az Eximbankon keresztül több pénzt fordítanánk azonban a cégek kivitelének a támogatására, és szeretnénk egyszerűsíteni az építkezésekkel kapcsolatos szabályokat is” – állítja Sulík. Szerinte a most előterjesztett javaslataik nem veszik át a helyét az általános kártalanítási törvénynek, amelyet Igor Matovič pénzügyminiszternek kellene előterjesztenie. „Mi csak azt szeretnénk elérni, hogy azok a vállalkozók, akik eddig kevesebb pénzt kaptak az államtól, a későbbiekben nagyobb támogatást élvezzenek, akik pedig többet, azok a jövőben már kisebb összeggel is kénytelenek lesznek beérni” – mondta el Sulík.

(mi, TASR)

Bevezető
Pozsony |

Egykulcsos, mindenki számára 19 százalékos társasági és jövedelemadót javasol az SaS, amely csütörtökön mutatta be azt a 12 pontos intézkedéscsomagját, amellyel a párt szerint gyorsabban ki lehetne vezetni Szlovákiát a koronavírus-járvány okozta válságból.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment