Search by category:
Egyéb kategória

Hová menjünk nyaralni? Ezek az országok vonzzák a leginkább Szlovákia lakosait

Hová menjünk nyaralni? Ezek az országok vonzzák a leginkább Szlovákia lakosait
Hegedűs Norbert
2021. 06. 24., cs – 11:27

2021. június 24., csütörtök – 11:47
Friss ikon
Off

Törzs

A legkeresettebb európai és Európán kívüli úti célok iránt többé-kevésbé egyforma az érdeklődés, de azon desztinációk rangsorában, amelyek iránt a szlovákok érdeklődnek leginkább, túlsúlyban vannak az Európán kívüli országok.

Az Emirátusok és Egyiptom

A szomszéd országok, Csehország és Magyarország, így Prága, Brünn és Budapest is a legkeresettebb külföldi úti célok közé tartoznak. Az egzotikusabb célpontok között az egyiptomi Hurghada, a török ​​Side és a Dominikai Köztársaságban fekvő Punta Cana található. Horvátország, Görögország és Olaszország siránt is nagy az érdeklődés, de az Egyesült Arab Emírségek és Dubaj is bekerült a szlovákok keresőjébe. Minden olyan hely iránt nagy az érdeklődés, ahol melegre és napos időre lehet számítani

A szlovák utazás tendenciái

A trendi úti célok rangsorolása már egyértelműen összhangban van a szabadságidénnyel. Találunk olyan úti célokat, mint Spanyolország és Bulgária, az egzotikusabb Kenya, Dél-Afrika és Mexikó. A tengerparti üdülőhelyek között megnőtt az érdeklődés például a horvátországi Zaton, a bolgár Napospart és az olaszországi Lido di Jesolo iránt is.

Inspiráció és tervezés

A világ számos helyén különböző korlátozások érvényesek. Sok internetező a nyári szezonra abban az országban szeretne szállást foglalni, ahol enyhék a korlátozások, vagy törölték őket. Számos alkalmazás vagy térkép segíthet a nyaralás és a program megtervezésében.

A felhasználók ezek segítségéven rátalálhatnak a tanösvényekre, a parkokra, a kirándulóhelyekre. A legtöbb turisztikai oldalon közzéteszik a turisták értékelését, véleményét, felvételeit. Egyéb hasznos információkat is tartalmazhatnak, például nyitvatartási időt, elérhetőséget. Az alkalmazások révén olyan éttermeket is felkutathatunk, amelyek becsomagolják az útravalót vagy házhoz szállítják az ételt. Az alkalmazásokban a felhasználók kereshetnek olyan közeli éttermeket, amelyek kézbesítést, átvételt vagy érintés nélküli szállítást kínálnak. A TripAdvisor, a Klook vagy a GetYourGuide alkalmazások nagyon hasznosak ebből a szempontból.

Több mint navigáció

A Google Maps megjelenítheti egy turisztikai attrakció idővonalát, amely megmutatja a felhasználóknak, mikor van a legtöbb látogató egy adott helyen. Ezáltal rengeteg időt spórolhat meg az utazás és a program megtervezésekor. Jól használható alkalmazások a MAPS ME, a Google Earth vagy a HERE WeGo.

Utazás vagy nyaralás megtervezésekor felfedezhetjük a helyet azok fényképei által, akik már jártak ott. Például az Instagram alkalmazás nagyszerű erre a célra, de vigyázni kell, mert sok fotót szűrővel átszerkesztenek, ezért előfordulhat, hogy a helyszínen csalódás éri, mert a valóság egyáltalán nem hasonlít az átrajzolt képre.

(trend)

Bevezető

Itt a nyár, a szabadságok, kirándulások ideje, számos országban – Szlovákiában is – javul a világjárványhelyzet, az emberek ismét utazni akarnak. A Google megvizsgálta, mely úti célok iránt a legnagyobb az érdeklődés, melyek vonzzák a legjobban Szlovákia polgárait.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment