Search by category:
Egyéb kategória

A szlovák politikusok támogatásukról biztosították Csehországot

A szlovák politikusok támogatásukról biztosították Csehországot
Mészáros Richárd
2021. 06. 25., p – 08:38

2021. június 25., péntek – 08:54
Friss ikon
Off

Törzs

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő a közösségi hálón arról tájékoztatott, hogy aktívan kommunikál a cseh féllel, szükség esetén pedig készen állnak arra, hogy a sérülteket a hazai kórházakban lássák el. Szlovákia 11 mentőegységet, köztük mentősöket és tűzoltókat vezényelt a katasztrófa sújtotta helyszínre.

„Informáltam a cseh belügyminisztériumot, hogy készen állunk bárminemű segítséget nyújtani” – írta a közösségi hálón Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter.

„Nagy nyugtalansággal hallgatjuk a híreket a sérültekről, a lehetséges halálos áldozatokról, a hatalmas károkról, valamint a Břeclav környékén átélt traumáról” – írta Boris Kollár a közösségi hálón, egyúttal támogatásáról és segítségnyújtásról biztosította Csehországot.

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter szintén arról biztosította a cseh belügyminisztériumot, hogy szükség esetén a szlovák katonaság is kész segítséget nyújtani. 

Zuzana Čaputová államfő sajnálatát fejezte ki a Dél-Morvaországban történtek miatt, egyúttal értékelte a hazai egészségügyi dolgozók azonnali segítségnyújtását a cseh félnek.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, csütörtök este hatalmas erősségű vihar és tornádó pusztított Dél-Morvaországban, a szlovák határhoz közel. Az eddigi információk szerint a vihar halálos áldozatokat is követelt, több mint 200-an megsebesültek, és több mint 32 ezer háztartás maradt áram nélkül.

VIDEÓ: Tornádó pusztított Csehország és Szlovákia határán – kétszáz felett a sérültek száma, halálos áldozatok is vannak

Jégesővel kísért tornádó pusztított csütörtök este Dél-Morvaországban, legalább 150 ember megsérült és hatalmas anyagi károk keletkeztek – jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió (ČT24).

Bevezető
Pozsony |

Eduard Heger (OĽaNO), Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter, Boris Kollár (Sme rodina) házelnök, Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter és Zuzana Čaputová államfő is sajnálatát fejezte ki a csütörtök este Dél-Morvaországban, a szlovák határhoz közel pusztító vihar és tornádó miatt, egyben támogatásukról biztosították a cseheket.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment